Cristina Prună, liderul deputaților USR, a declarat pentru Mediafax că premierul Viorica Dăncilă „nu știe pe ce planetă trăiește”, întrebându-se dacă s-a făcut referendum pentru modificarea codurilor penale. Ea a precizat, legat de comisia de anchetă parlamentară, că acum PSD se preface că muncește.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Doamna Dăncilă nu știe pe ce planetă trăiește. Dar pentru modificarea Codurilor penal și de procedură penală s-a făcut referendum? Nu! Legile s-au modificat în Parlament! Să convoace PSD sesiune extraordinară și să propună modificarea Codului Penal. De data aceasta în mod transparent și cu dezbatere publică. Doamna Dancilă, cu această propunere stranie, vrea să ascundă dezastrul în care se află poliția română care, în unele orășele mici, este dominată de clanuri de interlopi! Acum culegem ce au semănat doi ani și jumătate cu Carmen Dan la Ministerul de Interne, o persoană pusă acolo doar ca să respecte cu sfințenie ordinele lui Dragnea! În acest răstimp, legea recursului compensatoriu este încă în vigoare, iar pedofilii și violatorii se plimbă liberi pe străzi. Deci, după ce PSD a scos din pușcărie pedofili și violatori, acum vrea sa le dea pedepse mai mari”, a afirmat Cristina Prună, sâmbătă, pentru agenția Mediafax.

În legătură cu anunțul lui Marcel Ciolacu referitor la posibilitatea înființării unei comisii de anchetă parlamentare care să cerceteze cazul din Caracal, liderul grupului deputaților USR a spus că PSD vrea să afle cum de a ajuns poliția „în halul acesta”, după ce tot PSD a numit în funcții cheie ale statului doar „incompetenți obedienți”.

„După ce au numit în funcții cheie din stat numai incompetenți obedienti, s-au trezit și dumnealor acum ca vor să afle cum de a ajuns poliția în halul acesta. Uitați-vă în câte scandaluri au fost implicate poliția și jandarmeria română în ultimii doi ani. Am avut cazul polițistului pedofil, cazul de la Sinești, cei doi polițiști care au murit la datorie pentru că erau echipați necorespunzator, violențele de la proteste... și, acum, ce vor de la comisia de anchetă? Să vedem cum a câștigat Ghiță contracte cu statul pentru servicii strategice? Să o propună, dar era mai de prisos ca acest Guvern jenant să plece cu totul. Un fel de PSD, prefă-te că muncești! Din păcate, din cauza impostorilor numiți de PSD și ALDE în funcții importante ale statului chiar și oamenii profesioniști nu mai știu să își facă treaba”, a conchis Cristina Prună.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă, că va avea de urgență discuții cu liderii grupurilor parlamentare pentru înființarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Șeful Executivului a adăugat că este analizată și posibilitatea emiterii unei ordonanțe de urgență „pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în maxim 15 zile un grup de lucru interinstituțional va avea un plan de acțiune în acest sens.