”Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare”, a spus Dacian Cioloș, după declarațiile de presă date de premier sâmbătă, liderul PLUS adăugând că cei de la putere pot să repare legislația penală la fel de simplu cum au ”masacrat-o”

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ar fi trebuit să știe de la colegii de partid și de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Este nevoie de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii - adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, scrie Cioloș pe Facebook.

”Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă și colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, a adăugat liderul PLUS.

Într-o altă postare de sâmbătă, Cioloș a spus că, după Cazul Caracal, nu sunt de ajuns doar demisiile, demiterile, și ”schimbările de stăpân, ci ”e nevoie de mai mult decât atât”:

”PLUS cere anchetă și răspundere penală pentru toți cei care, prin incompetență și nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la polițiștii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acționat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM și MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieți, nu au fost în stare să implementeze soluții eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgență.

În 2019, când serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicație mobilă, instituțiile statului român au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victimă care a apelat la 112?!! De 19 ore?!! Este strigător la cer!

Fără instituții funcționale, fără oameni competenți și responsabili, dreptul la viață, garantat de Constituție și de Statul Român, riscă să fie o promisiune fără fond.

Incompetența și nepăsarea unor indivizi puși în instituții în mâinile cărora ne încredințăm viața nu vor dispărea cu câteva demisii.

Nu mai e timp să ne jucăm cu ajustări, cu jumătăți de măsură. Nu e suficient să schimbăm sistemul putred și mucegăit. E vremea să respingem superficialitatea și indiferența. Și, mai ales, e vremea să fim Oameni, înainte de a fi polițiști, procurori, politicieni.

Nu vom uita”.