Varujan Vosganian a declarat miercuri, la Antena 3, că sunt necesare „garanții serioase” pentru ca ALDE să continue guvernarea alături de PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vor trebui garanții serioase ca noi să continuăm guvernarea”, a spus vicepreședintele ALDE, care a invocat o pierdere a încrederii între partidele care formează coaliția de guvernare, după ce nu s-a ajuns la o înțelegere pentru un candidat unic la prezidențiale.

Acesta a precizat că, în condițiile în care și Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu și-au anunțat candidatura la prezidențiale, „o să fim în coaliție cu doi candidați”.

În opinia sa, candidatura lui Viorica Dăncilă este un „frumos cadou pentru Klaus Iohannis”. Vosganian a povestit că a fost întrebat de un ziarist dacă el crede că este un „blat” între premier și președinte.

„Chiar dacă nu e blat e păcat”, a răspuns Varujan Vosganian, în condițiile în care Klaus Iohannis, dacă va câștiga alegerile, „va fi mult mai relaxat în ce privește severitatea” iar președintele „mai ia un mandat, Viorica Dăncilă își termină mandatul ei”.

Vosganian s-a arătat nemulțumit și de faptul că Viorica Dăncilă, care la realizarea autostrăzii București - Iași în parteneriat public privat, a renunțat acum la această variantă Comarnic-Brașov.

Acest lucru „ne-a lăsat în Moldova într-o mare derută” iar „pe mine m-au votat moldovenii nu doamna Dăncilă”, a mai spus vicepreședintele ALDE.