​Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mai mulți colegi sunt nemulțumiți de raporturile din coaliția de guvernare, precizând că în cazul în care Viorica Dăncilă nu va avea o discuție cu ALDE despre rectificarea bugetară, partidul pe care îl conduce nu o va vota.

Tariceanu dupa votFoto: Captura video Facebook

„Sunt foarte mulți colegi nemulțumiți de raporturile din coaliție. I-am spus și doamnei Dăncilă, cred că a luat notă că trebuie coaliția să funcționeze diferit. Urmează rectificarea bugetară. Facem parte dintr-o coaliție, aștept ca doamna premier să ne invite la o discuție despre rectificarea bugetară, pentru că altfel colegii mei mi-au spus că nu vor să voteze rectificarea bugetară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a a adăugat că formațiunea pune mai mult accent pe investiții, lucru care nu pare să reiasă din felul în care PSD va efectua rectificarea bugetară.

„Noi punem accent foarte mult pe investiții pe care trebuie să le facă guvernul în domenii de interes public larg. Nu se vede acest lucru, din ce a apărut în presă, pentru că nu am primit o formă oficială de rectificare a bugetului. Ne așteptăm să discutăm despre aceste aspecte”, a conchis Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunțat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, care ar urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

De asemenea, rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august, a conchis Teodorovici.