Biroul Politic Național al PSD a decis ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la prezidențiale. Propunerea ar urma să fie confirmată apoi în ședința Comitetului Executiv al PSD, programată să înceapă la ora 12.00. Decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD de pe 3 august.

Viorica Dancila Foto: Captura video

Dăncilă: Trebuie să avem un vot

Orice candidatură trebuie să fie susținută de un vot în cadrul partidului, a spus Dăncilă, înainte de ședință. ”Bineînțeles că sprijnul ALDE și ProRomânia este important, dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri și nu numai să intre in turul doi, ci să le și câștige”, a spus liderul partidului.

Ea a adăugat că nu crede că ALDE va ieși de la guvernare: ”Își dau seama că stabilitatea este foarte importantă. Nu am decis nimic, sunt convinsă că până pe 3 august cei doi lideri își vor definitiva decizia”. Dăncilă a declarat și luni seară, că așteaptă până pe 3 august un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu și de la Victor Ponta cu privire la susținerea unui candidat PSD la prezidențiale, după ce liderul PSD a avut luni o întâlnire cu liderii ALDE și Pro România la Vila Lac.

Daniel Florea: Doamna Dăncilă este un candidat redutabil

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea a declarat că Viorica Dăncilă este un candidat redutabil la alegerile prezidențiale, având mai multă susținere în partid comparativ cu Gabriela Firea. El a adăugat că edilul general al Capitalei va avea înțelepciunea să evite conflictele interne.

„Cred că avem înțelepciunea astăzi să alegem un candidat care să poată fi susținut de tot partidul și care să poată să rezolve conflictele care au existat în interior și care să dea senzația de echilibru și de forțe și să demonstrăm asta în campanie. Cred că doamna Dăncilă este un candidat redutabil și sunt convins nu numai că vom intra în turul doi, dar avem șanse să câștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat Daniel Florea, marți, întrebat dacă o susține pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale.

Edilul sectorului 5 a mai spus că premierul are o susținere mai largă în PSD pentru o candidatură la prezidențiale.

„Cred că are o susținere mai largă în rândul membrilor de partid și al conducătorilor de organizații și cred că doamna Firea are înțelepciunea necesară să înțeleagă că trebuie rezolvate în interior conflictele. Cred că nu mai există în acest moment conflict nici în organizația București, nici PSD național și cred că vom putea să ieșim cu un asemenea punct de vedere, fie după BPN, fie după CEx, dar sunt convins că nu vor fi dispute interne în aceste două ședințe”, a explicat Florea.