Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că timpul de pregătire al partidului pentru prezidențialele din toamnă este "destul de strâns" iar din 10 august social-democrații ar trebui să înceapă strângerea de semnături pentru sprijinirea candidatului la scrutinul pentru șefia statului, transmite Mediafax.

Mihai FiforFoto: Agerpres

"Astăzi (marți-n.red.) vom face o analiză cât se poate de serioasă și ne dorim ca după Comitetul Executiv Național și după un vot să ieșim cu candidatul pentru că timpul nu este de partea noastră. Vom avea foarte mult de lucru până la prezidențiale. Din 10 august ar trebui să trecem la strângerea de semnături. E un calendar destul de strâns", a declarat, marți, secretarul general al PSD Mihai Fifor, la Antena3.

De asemenea, el a spus că în întrunirea social-democraților de marți va fi prezentat și sondajul intern cu privire la șansele candidatului PSD pentru prezidențiale.

"În ceea ce privește șansele PSD, suntem pe creștere în momentul de față, sondăm și noi în fiecare săptămână", a mai afirmat Fifor.

El o susține pe Viorica Dăncilă pentru a candida din partea partidului la prezidențiale și spune că imaginea dată premierului, de om care "nu reușește să stea pe picioarele sale", este falsă.

"Viorica Dăncilă este un om foarte hotărât care conduce Guvernul și îl conduce bine. Este un om care a preluat partidul într-un moment extrem de complicat pentru PSD și în perioada scurtă de la preluare cred că a reușit să stabilezeze partidul", a mai declarat Mihai Fifor.