Viorica Dăncilă va avea, luni, o întrevedere cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă a afirmat că își dorește o coaliție a PSD-ALDE-Pro România pentru a susține candidatul la prezidențiale, scrie Mediafax.

Viorica Dancila Foto: Captura video

Negocierile au loc cu o zi înainte de ședința PSD în care social-democrații își vor alege prezidențiabilul. PSD va merge la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu, a declarat Viorica Dăncilă la începutul acestei săptămâni. Și ALDE și-a exprimat dorința de a avea propriul prezidențiabil, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

În acest context, Adrian Țuțuianu a anunțat că și Pro România va avea candidat propriu. El și-a exprimat susținerea pentru Gabriela Firea. Biroul Politic Național al PSD va avea loc marți, la Parlament, începând cu ora 11:00. Social-democrații vor alege candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, urmând ca mai apoi propunerea să fie validată în Comitetul Executiv, începând cu ora 12:00.

Oficial au anunțat înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae. Viorica Dăncilă a anunţat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. Și Gabriela Firea se gândește la o candidatură pentru Cotroceni. Ea a declarat că se va gândi dacă va candida la prezidențiale din afara partidului, în cazul în care la Comitetul Executiv de marți nu va fi desemnată pentru cursă din partea PSD, menționând că Viorica Dăncilă nu are șanse de succes.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului are loc pe 3 august.