Aproximativ 20 de protestatari au așteptat-o, sâmbătă, pe Viorica Dăncilă, la Sibiu, unde au avut loc alegerile pentru șefia organizației locale a PSD. Premierul a intrat în sala de ședințe prin alt loc, evitând manifestanții, potrivit Mediafax. Ulterior, premierul a susținut că a folosit intrarea oficială și că a vrut să vorbească cu protestatarii.

Viorica DăncilaFoto: Agerpres

UPDATE 21.25: Dăncilă a susținut că cei câțiva oameni care au așteptat-o nu au vrut să dialogheze cu ea.

”Nu, am intrat pe intrarea principală, acolo era intrarea principală, pe partea laterală au stat cei sau manifestat. Să știți că am avut o dorință de dialog și am întrebat dacă vor ceva, dacă vor să vorbească, să solicite ceva. Nu au vrut nimic. Ca de obicei au fost câteva persoane care s-au obișnuit și care cred că jignirile sau care țipă mai tare este constructiv pentru această țară și pentru acest județ”, a susținut Dăncilă.

Protestatarii au așteptat-o cu pancarte pe care se putea citi „Nu ați înțeles nimic din alegerile din 26 mai”, „Vasillyca lasă-ne” sau „Guvernul PSD – ALDE – hoție, prostie, incompetență”.

Premierul a evitat protestatarii și a intrat prin alt loc în Centrul Cultural „Ion Besoiu”, unde au loc alegerile. Când au aflat că premierul Dăncilă a evitat să îi întâlnească, protestatarii au scandat „Afară, afară cu PSD din țară” și „Demisia”.

Conferința pentru alegerea conducerii locale a PSD a început în jurul orei 17.00, în prezența premierului Viorica Dăncilă, a miniștrilor Eugen Teodorovici, Roxana Mînzat, dar și a secretarului general al PSD, Mihai Fifor. Pentru funcția de președinte al PSD Sibiu există un singur candidat, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

La alegeri participă aproximativ 250 de delegați din județul Sibiu. La Târgu-Mureș, premierul spunea că va fi așteptat de „vreo 100 de cetățeni nu cu intenții bune”.