De vină pentru pierderea alegerilor europarlamentare în Craiova, de către PSD, au fost militanții care și-au dus apropiații să voteze în alte localități, spune deputalul PSD Lia Olguța Vasilescu, care a fost realeasă la conducerea PSD Craiova, relatează Mediafax.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Cu prilejul realegerii în funcția de președinte al organizației PSD Craiova, sâmbătă, Lia Olguța Vasilescu a declarat că PSD a pierdut la Craiova alegerile europarlamentare, după 7 ani de administrație, din cauza militanților social-democrați care și-au dus apropiații să voteze în alte localități.

„După 7 ani de administrație PSD este prima dată când pierdem alegerile în municipiul Craiova. Dar aici vina ne aparține nouă în exclusivitate. În primul rând, militanților de pe comune care sunteți în această sală, care sunteți girați de organizația municipală Craiova și care pentru a îndeplini targetul electroral pe care l-ați avut în alte localități decât Craiova ați dus acolo rudele, prietenii, simpatizanții partidului ca să voteze în alte localități. N-ați procedat bine. Scorul județului ar fi fost același și dacă ar fi votat prietenii dumneavoastră la Craiova și dacă ar fi votat în localitățile unde sunteți militanți. Nu i-ați ajutat nici pe primari, care la ora actuală nu știu exact care este scorul lor electoral, pentru că au fost foarte multe voturi venite din Craiova, dar mai grav decât orice am reușit să pierdem Craiova la vot”, a spus Olguța Vasilescu.

Președintele PSD Craiova a anunțat măsuri în acest sens, care vor începe cu evaluarea oamenilor din administrația locală.

„Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor dacă ne vom lua măsuri și eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Și cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra evaluării unor oameni pe care noi i-am girat în administrația locală. Cred că sunteți cu toții de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră și pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a spus Olguța Vasilescu.

Aceasta a dat vina și pe indicațiile primite de la București pentru campania electorală a alegerilor europarlamentare și a anunțat că va schimba strategia: „Am primit indicații de la București, am primit indicații și de la alți oameni, să aplicăm aceeași strategie perimată pe care noi am inventat-o acum mulți ani, pe care au început să o preia toți de la noi și să o aplice și cred că era momentul să ieșim cu altceva în față. Dar ne asumăm și acest lucru că a trebuit să mergem pe modul de organizare al partidului de la nivel național”.

Deputatul PSD a adăugat că nu ar mai fi candidat la șefia organizației locale, dar a constatat că nu este momentul să se retragă acum: „Vreau să vă spun că aș fi vrut să nu mai candidez azi și nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii apropiați știu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcția de președinte al organizației municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. N-aș vrea ca dezbinarea care există în administrația locală și în multe părți din acest oraș să se repete și la nivelul organizației municipale. Vin în fața noastră bătălii pe care știu că putem să le câștigăm”.