Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la "Marius Tucă Show", că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliție ALDE, condus de Tăriceanu, dar și de către foștii colegi de la Pro România, scrie Mediafax.

Gabriela FireaFoto: PMB

Gabriela Firea a precizat că analizează și posibilitatea unei candidaturi independente la alegerile prezidențiale.

"Voi merge la CEx dacă voi fi primită. Trebuie să-i lăsăm pe colegii noștri din CEx și din țară să analizeze evantaiul de candidaturi. Categoric, colegii mei trebuie să aibă de unde să aleagă. Spunea doamna premier că sondajele sunt un ghidaj, dar nu sunt definitorii, sondajele de opinie, că trebuie să fie o decizie politică, practic organizațiile să-și asume candidatul. Au de unde să aleagă acum colegii noștri, este varianta doamnei premier, care a anunțat că se pune la dispoziția echipei și dorește să candideze, am făcut și eu această declarație astăzi, este și domnul președinte Tăriceanu sau alte opțiuni. Practic, colegii noștri vor avea de unde să aleagă, nu va putea nimeni să spună, în eventualitatea unui eșec, Doamne ferește, după prezidențiale că nu au fost soluții", a declarat Gabriela Firea, la emisiunea "Marius Tucă Show".

"S-a decis și în Comitetul Executiv să fie candidat PSD, dar eu am înțeles că nu oricare, pentru că noi trebuie să-i convingem pe partenerii de la ALDE și pe foștii colegi de la Pro România, să mergem împreună. Cumva, acel candidat X va trebui să obțină sufragiile și ale colegilor din Comitetul Executiv Național și ale ALDE și Pro România", a completat edilul.

Întrebată dacă nu se va întâmpla așa, Gabriela Firea a replicat: "Va fi foarte greu să intrăm în turul II. Foarte dificil. Spre imposibil".

Chestionată dacă va candida independent la prezidențiale în condițiile în care nu va fi candidatul PSD, primarul general a declarat: "Analizăm. Analizăm. Țara e mai mare decât granițele unui partid politic. Analizăm, eu cu mine în primul rând și eu cu colegii din țară care mă susțin și care m-au determinat să nu mai fiu atât de abruptă și hotărâtă să spun că nu intru în această competiție că nu mă privește, pentru că trebuie să mă privească. Pentru că dacă PSD nu câștigă prezidențialele sau dacă obține un scor mic, vom pierde toate alegerile următoare".