Robert Negoiţă a declarat marţi, în premieră, într-un interviu acordat Mediafax.ro și Gândul.info, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, indiferent de susţinerea PSD, şi că optează pentru o candidatură independentă.

Robert NegoitaFoto: Facebook

El a reacţionat astfel faţă de posibilitatea de a încheia definitiv activitatea politică, dar şi cea din administraţie, sub culorile PSD, după ce a primit o suspendare de 6 luni din partidul condus de Viorica Dăncilă.

„Munca de primar nu este o activitate politică, nu, un primar este un bun gospodar, mai ales când discutăm de oraşe, aici discutăm de manageri, deci este un manager public. Este adevărat că pentru a accede ai nevoie să fii votat, ceea ce înseamnă deja electorat şi ne duce către zona de politică, dar poate exista şi o candidatură independentă pe care evident că mi-o iau în calcul cât se poate de serios şi asta nu mai înseamnă deloc apartenenţă politică a unei culori”, a spus Negoiţă, întrebat dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3 fără sprijinul politic al PSD.

El a admis că are nevoie de susţinere politică în Consiliul Local, pentru că-i va fi greu să-şi pună în practică proiectele edilitare, în lipsa unei majorităţi favorabile.

„Este adevărat că în conjunctura actuală orice primar pentru a face chestiuni semnificative are nevoie de sprijinul Consiliului Local, fără Consiliu nu poţi să faci lucruri mari, lucruri semnificative, poţi să întreţii la un anumit nivel decent tot ce înseamnă funcţionare”, a spus primarul Sectorului 3.

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a candida la Primăria Generală, în cazul în care Gabriela Firea optează pentru o candidatură la Preşedinţie, primarul Sectorului 3 a exclus această variantă.

„Da, chiar dacă doamna Firea candidează, şi Doamne ajută, mă rog să câştige alegerile prezidenţiale, eu tot nu voi candida la Primăria Generală pentru că nu mă interesează şi sunt mult prea focusat pe ce se întâmplă în sectorul 3, sunt mult prea ataşat activităţii din sectorul 3 şi proiectelor pe care din nefericire nu o să reuşesc să le termin în acest mandat pentru că am spus-o şi public chiar am luat în calcul să nu mai candidez deloc”, a declarat edilul.

Negoiţă a fost suspendat din PSD la începutul lunii iulie, pentru o perioadă de şase luni, în baza unei decizii adoptate de Comitetul Executiv (CEx) al PSD. Decizia a fost luată ca urmare a „atacurilor repetate” pe care Negoiţă le-ar fi avut la adresa liderilor PSD.