Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o, într-un mesaj pe Twitter, pe Ursula von der Leyen pentru obținerea funcției de președinte al Comisiei Europene, subliniind că așteaptă cu nerăbdare o strânsă colaborare pentru o ”Europă mai puternică”. Totodată, Ludovic Orban a declarat că alegerea acesteai în Parlamentul Eruopean este o victorie, precizând că acum PNL va putea avea o relație de parteneriat cu aceasta pentru a susține interesele României.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat că victoria lui von der Leyen poate însemna creșterea bugetului a subvențiilor la hectar pentru fermierii din România.

„Pentru noi este o victorie. E o alegere care va ajuta PNL să aibă o relație de parteneriat cu președintele CE, să poată să susțină interesele României. De exemplu să crească în buget subvențiile la hectar pentru fermierii din România. Să menținem fondurile de coeziune, să obținem un acces mai facil pentru finanțările din bugetul UE, de exemplu dfomeniul cercetării”, a afirmat Ludovic Orban, marți, la TVR 1.

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, propusă pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene de către Consiliul European, a primit 383 de voturi favorabile, 327 de voturi împotrivă, iar 22 de eurodeputaţi s-au abţinut de la vot, a anunţat Parlamentul European.