Gabriela Firea nici nu a confirmat, nici nu a infirmat candidatura sa la prezidențiale, spunând că este deschisă discuțiilor, dar ”nu ar fi inteligent sau corect față de colegi” desemnarea unui candidat în urma unui ”aranjament” și că ar dori o ”discuție reală”. De asemenea, Firea a subliniat că fără colegii de la ALDE și cei de la Pro România PSD nu are șanse la prezidențiale.

Gabriela FireaFoto: Facebook

”Fără aceste elemente nu avem șanse”, a declarat Firea, înainte de CEx, referindu-se la partenerii de la ALDE și partidul lui Victor Ponta, Pro România.

„De putut poate să candideze PSD și de unul singur, dar pentru a-și maximiza șansele, eu cred că trebuie să desemneze cel mai puternic candidat, cel mai votabil candidat și obligatoriu din punctul meu de vedere o alianță electorală cu ALDE și Pro România. 100% merg pentru această alianță”, a afirmat Gabriela Firea.

”Am primit mai multe telefoane în care mi s-a reproșat de colegii din țară, în special primari, au cumva sentimentul că nu vreau să mă implic, am un procent mare, sunt pe locul unu sau doi la încredere. Am reflectat. În acest context am făcut acea declarație de săptămâna trecută că particip la discuțiile la desemnarea candidatului”, a spus Firea, subliniind că este ”deschisă unor discuții, nu spun da sau nu, nu ar fi inteligent sau corect față de colegii mei, mi-aș dori să fie o discuție reală”.

”Ar fi păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament”, a adăugat Firea.

Întrebată despre o eventuală desemnare a lui Tăriceanu drept candidat al alianței, Firea a spus că îl respectă, dar ”discuția trebuie să fie una pragmatică. Trebuie să mergem și la matematică”.