Călin Popescu Tăriceanu a declarat că „absolut” ar câștiga un tur al doilea al alegerilor prezidențiale dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis, pentru că actulul șef al statului, deși e pe primul loc în sondaje, nu are prea multe realizări în mandatul său la Cotroceni, scrie Mediafax.

Tariceanu la CotroceniFoto: Digi 24

„Absolut și vă spun și de ce. În primul rând, eu sunt foarte curios cum își va justifica președintele cei cinci ani de mandat. Nu văd prea multe realizări la capitolul acesta în ceea ce îl privește pe președinte. Voturile în momentul de față, chiar dacă președintele este pe primul loc în sondaje, voturile nu au fost date niciunui candidat și depinde numai de noi să găsim candidatul care să vină cu propunerile pe care românii le așteaptă pentru a contura o adevărată alternativă la actualul președinte”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică la Antena 3, întrebat dacă are încredere că va câștiga un tur doi la prezidențiale cu Iohannis.

Liderul ALDE a spus că e o diferență între ceea ce așteaptă electoratul când votează la europarlamentare comparativ cu așteptările la prezidențiale.

„La europarlamentare și în România ca și peste tot în loc să domine subiectele europene domină subiectele de politică internă. S-a întâmplat și la noi la fel. La alegerile prezidențiale, cel puțin din ce îmi aduc eu aminte la ultimele alegeri, totuși a existat o dezbatere în care a contat și oferta pe care au făcut-o candidații”, a conchis Tăriceanu.

Președintele ALDE a anunțat că dorește să candideze la scrutinul din toamnă pentru un mandat la Cotroceni. El a precizat că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidențiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formulă de alianță, posibil cu Pro România.

Viorica Dăncilă a anunţat că în cazul în care PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. Ea a menţionat însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat. PSD ia în considerare un candidat propriu la prezidenţiale, candidat unic PSD-ALDE sau un prezidenţiabil din afara partidului.