„Am discutat cu mai mulți colegi din conducere într-o manieră informală și mâine (luni - n.r.) voi avea o reuniune a Biroului Politic în care voi propune remanierea ministrului de Externe. Cred că percepția despre ministru îi afectează capacitatea de lucru, cât și în cadrul Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la Antena 3, întrebat dacă e dispus să remanieze unul sau doi miniștri ai ALDE.
Acesta a adăugat că îl apreciază pe Teodor Meleșcanu, însă percepția sa publică nu este favorabilă. Liderul ALDE a precizat că nu va partica la ședința de luni a partidului, fiind în concediu.
„Îl apreciez pe Teodor Meleșcanu, însă amândoi știm cât e de greu să lupți împotriva percepției publice. Am avut o discuție cu el pe acest subiect. La ședința de mâine, la care nu voi fi prezent, pentru că sunt în concediu, colegii mei vor stabili. Avem câțiva candidați și colegii mei vor alege unul dintre acești candidați. Colegii mei vor anunța după ședința Biroului Politic”, a conchis Tăriceanu.
ALDE se va reuni, luni, în ședința Biroului Politic, de la ora 13.00, la Parlament, potrivit unui anunț de presă al partidului.
Comitetul Executiv al PSD se reunește, luni, de la ora 12.00, la Parlament. Președintele partidului Viorica Dăncilă a anunțat că vor fi abordate teme precum remanierea, mobilizarea la prezidențiale sau rectificarea bugetară. Analiza premierul vizează opt ministere, inclusiv unele de la ALDE.
Ce viata, frate... Si sluga, si sugativa la bani publici, nici nu face, nimic, face si ilegalitati, dar scapa basma curata.
Normal ca se lasa toti de scoala si se fac parlamentari si senatori cand vad ce viata de lux pe nimic e asta.
Presedintele ALDE nu-l putea "da afara" ca pe un oarecare, a avut deja probleme interne cand l-a mazilit pe Daniel Constantin (acum formeaza echipa cu dl Ponta si au un partid, Pro-Romania, care merge mult mai bine decat se credea la inceput si de care dl Tariceanu incearca sa se apropie).
Dl Melescanu e din "vechea garda" ante-Revolutie, un personaj tipic pentru acea nomenklatura bucuresteana care a parazitat guvernarea Romaniei de cand e Bucurestiul capitala (profitand ca administratia centrala angajeaza mai repede pe cei care locuiesc deja acolo).
Romania e in cea mai buna perioada din Istoria ei, membra in cele mai puternice aliante militare si politico-economice de pe planeta, NATO si UE.
"Greutatea" PIB-ului romanesc in interiorul UE creste constant de ani de zile, iar "greutatea geostrategica" e din ce in ce mai mare in ochii NATO, tara noastra ajungand chiar sa aiba o relatie de "partener strategic" cu USA.
Sa pui ministru de externe pe un fost sef al SIE sau ambasador la Washington pe un fost sef SRI sunt decizii care se inscriau intr-un anume context european si regional.
S-ar putea sa fie nevoie de o alta prezenta publica la nivel de minister de externe, Romania a parut cateodata mult prea discreta, chiar "tacuta", in situatii la care publicul astepta reactii mult mai vizibile ale diplomatiei noastre.
S-a crezut in "eficienta" acestei discretii a diplomatiei romanesti, dar in ultima vreme au fost cel putin doua mari esecuri care pot fi puse in bilantul dlui Melescanu, fie si partial:
-pierderea unui post de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU
-solutia "marilor puteri" la criza politica de la Chisinau
Adaugati si haosul de la alegerile din Diaspora si devine clar ca dl Melescanu nu mai putea fi sustinut politic de un domn Tariceanu nerabdator sa se prezinte la prezidentiale.
liberal party. El sa raspunda de ce au facut si fac astia acum.
Ramona Manescu a trecut in declaratia de avere masinile si proprietatile detinute, dar a uitat sa mentioneze automobilul Porsche Cayenne si vila din Bruxelles, oras in care domiciliaza unul dintre cei mai longevivi europarlamentari ai Romaniei, cu trei mandate la activ.
Electoratul a votat-o, pe listele Partidului National Liberal, de trei ori la rand: in noiembrie 2007, in iunie 2009 si in mai 2014. Anul acesta, ea nu mai figureaza printre candidati. Nici printre cei ai PNL, partid din care a demisionat acum doua veri, nici printre cei ai altor partide.
In cei trei ani pe care i-a petrecut deja ca parlamentar la Bruxelles, 2007-2010, a castigat aproape 200.000 de euro. In aceeasi perioada, in garajul ei au mai intrat un Volvo, un Ford, un Audi si un scuter marca Aprilia. Tot atunci, Manescu si-a cumparat si o locuinta de vacanta. Un apartament cu trei camere, la baza partiei din Predeal, pentru care a platit 45.500 de euro.
Autovehiculele enumerate mai sus si apartamentul din Predeal au fost inscrise in declaratia de avere, dar Porsche-ul Cayenne, in valoare de 125.000 de euro, care i-a fost furat in 2010, nu.
In perioada 2007 – 2010, familia Manescu nu a cumparat doar masini, ci si proprietati imobiliare. La apartamentul de la Predeal, se adauga un alt apartament in Predeal, in acelasi bloc ca si primul, si inca doua apartamente de lux in Constanta – achizitionate pe numele tatalui Ramonei Manescu, cu circa 800.000 de euro.
Folosindu-se de numele tatalui Ramonei Manescu, sotii Manescu au incasat, intre 2005 si 2007, 3,7 milioane de euro din cele 4,5 obtinute prin acapararea si vanzarea unor terenuri retrocedate in Bucuresti. Diferenta, de pana la 4,5 milioane de euro, a fost obtinuta prin operatiuni similare, derulate pe numele unei matusi si a unui unchi de-ai europarlamentarului PNL.
Vila din Tervuren, in care sotii Manescu domiciliaza in Bruxelles, este absenta din toate declaratiile de avere depuse, de-a lungul timpului.
Tariceanu vrea sa ne spunǎ cǎ degeaba boboru’ demonstreazǎ, el e tare şi face numa’ ce vrea muschiu’ lui “intelectual”. Evident, cînd i se scoalǎ (iar asta, vedeţi bine, dureazǎ ca la o lunǎ).
Ori poate “analiza” lu’ Meleşcacanu fǎcutǎ de analfabetǎ (coroboratǎ cu mulţime de sesizǎri ale ambasadorilor!) a demonstrat vina clara în organizarea proasta a alegerilor în diaspora şi au inventat aceastǎ “ieşire onorabilǎ”?
De-o fi una, de-o fi alta, Cǎ.-C.-A. T.u’ pute rǎu!
Săracul de el. Ce-ar mai fi muncit el dar a dreaq percepție, îi mumifică toate acțiunile.
2 senili.
Lupta cu statul paralel... Statu-palma-barba-cot! Valea. E greu de luptat cu oamenii.