Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat sâmbătă, după Comitetul Executiv Județean Ialomița, că obiectivul formațiunii este să câștige alegerile prezidențiale, precizând că vor exista sancțiuni pentru cei care nu performează în această direcție, transmite Mediafax.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

"Trebuie ca cel care va intra în cursa pentru prezidențiale să aibă un procent bun în sondaje, dar în același timp să fie susținut de organizații, pentru că într-o luptă nu poți să intri singur. Trebuie să te asiguri că ai în spatele tău toți liderii de organizații, toți primarii. Dacă nu au susținere în partid, atunci putem avea surprize din punct de vedere al scorului final și cred că vom lua o decizie înțeleaptă în CEx. Vreau să lămuresc un lucru, cum cel sau cea care va candida la prezidențiale, trebuie să își asume că vom intra în turul doi la prezidențiale, fiecare președinte de organizație trebuie să își asume un rezultat. Trebuie să cerem corectitudine din partea fiecărui președinte de organizație", a declarat Viorica Dăncilă, la Slobozia.

Întrebată dacă prezidențiabilul PSD va plăti cu funcția în cazul în care nu îndeplinește obiectivul propus de partid, șefa PSD a replicat: "Dacă nu câștigă alegerile prezidențiale sau dacă nu intră în turul doi? Primul obiectiv e intrarea în turul doi. Obiectivul nostru e câștigarea alegerilor prezidențiale. Noi nu intrăm într-o luptă ca să intrăm în turul doi, ci intrăm în luptă ca să câștigăm. Vom avea o strategie diferită pentru turul 1 și turul 2. Bineînțeles, va fi o sancțiune pentru cei care nu performează în această direcție".

Dăncilă: Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi, mă bazez pe puterea partidului

Viorica Dăncilă a mai declarat sâmbătă, la Slobozia, că "prezidenţiabilul PSD" va intra cu certitudine în turul al doilea, având în vedere puterea partidului, transmite Agerpres.

"Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm. Sondajele au dat, dacă vă amintiţi, în 2014, candidatul Klaus Iohannis cu 20% şi a câştigat alegerile prezidenţiale. Pe ce mă bazez? Pe puterea acestui partid. Şi mă bazez pe opinia oamenilor, pentru că eu cred că acest partid este un partid foarte bine structurat, foarte bine organizat, un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă (...). Eu cred că PSD s-a unit, îşi va uni forţele şi rezultatele de la prezidenţiale vor dovedi acest lucru (...). Obiectivul nostru este câştigarea alegerilor prezidenţiale", a spus Dăncilă.