​Liberalii îi cer premierului Dăncilă să-și asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiției și să anunțe public susținerea pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia parchetului european.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îi transmit premierului Vasilica Viorica Dăncilă un lucru simplu, pe care îl înțelege orice român capabil să scrie și să citească: NU aveți cale de scăpare în acest moment! Toate instituțiile europene și forurile de experți recunoscute la nivel internațional spun același lucru, la unison. Legile Justiției trebuie corectate pentru că încalcă principiile și valorile europene referitoare la funcționarea statului de drept. (...) Totodată, premierul Dăncilă trebuie să anunțe public susținerea Guvernului pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European și să renunțe la această atitudine represivă de tip bolșevic împotriva unui cetățean român. Acesta ar reprezenta un prim semnal de normalitate și de abandonare a agendei PSD în favoarea infractorilor”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Avertizez PSD că are zilele numărate și va fi trimis de români cât de curând la coșul de gunoi al istoriei, dacă nu renunță la această agendă. Partidul Național Liberal are angajamentul ca imediat după preluarea puterii să alinieze legislația din domeniul justiției la standardele europene, în acord cu recomandările instituțiilor internaționale, astfel încât România să finalizeze Mecanismul de Cooperare și Verificare și să devină un stat membru pe deplin intergrat în Uniunea Europeană.