Dacian Cioloș i-a transmis lui Traian Băsescu că pentru a fi mai puternici în Parlamentul European trebuie să discute în mod direct și nu „prin talk-show-uri cu informații eronate”, motivând că România are nevoie de politicieni responsabili care să apere interesele țării la Bruxelles și București, potrivit Mediafax.

CiolosFoto: Captura video

„Am urmărit zilele acestea mai multe dezbateri care au mestecat câteva teme false despre mine și europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS. Am ales să nu răspund la fabulații reciclate înainte sau în timpul campaniei electorale. Observ însă că, în loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă. Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice și consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuții fără noimă în țară. Nu asta așteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai”, a scris Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

Liderul grupului Înnoim Europa din Parlamentul European a adăugat că eurodeputații români trebuie să lucreze împreună, pe subiecte strategice pentru țara noastră.

„I-am spus și președintelui Traian Băsescu azi (marți - n.r.), când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate. România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”, a conchis Cioloș.

Reacția vine după ce europarlamentarul Traian Băsescu a spus că Dacian Cioloș este doar un executant de mandat al președintelui Franței Emmanuel Macron și nu are dreptul să gândească singur, susținând că Macron, dacă nu a reușit cu reformele în Franța, nu va reuși nici la nivelul UE.

"Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloș ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebitede ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiștii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Și atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mișcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru ca nu este în stare să o reînnoiască Franța. Reformele acute de care are nevoie Franța nu a reușit la el acasă și vine prin Cioloș să reformeze UE. Sper să nu fie reformată după viziunea lui", a declarat Traian Băsescu, duminică, la România Tv.