Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că electoratul liberal îl obligă să își depună candidatura la prezidențiale, urmând să stabilească dacă va fi una comună cu PSD. Tăriceanu spune că, în sondajul deja realizat de ALDE, 90% dintre cei care votează cu PSD și-au arătat susținerea pentru candidatura sa. Declarația liderului ALDE apare în contextul în care social-democrații testează candidatura acestuia în sondajele proprii.

HotNews.roFoto: Hotnews

“În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârșitoare a celor intervievați care optează pentru candidat unic ALDE și PSD, în ceea ce mă privește o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD, a simpatizanților”, a declarat președintele ALDE la finalul ședinței conducerii ALDE.

De altfel, Tăriceanu susține că în interiorul partidului și-a arătat disponibilitatea de-a candida la alegerile prezidențiale dar că o decizie clară va fi luată după data de 20, pe baza rezultatelor sondajelor de opinie derulate de ALDE și PSD.

“ALDE, ca formațiune de factură liberală, își propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societății, a economiei”, a mai spus liderul ALDE.

Conducerea ALDE a decis marți, în urma analizării rezultatelor obținute în alegerile din 26 mai, decapitarea conducerii a 37 de filiale ALDE. Decizia este luată în contextul în care partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu a obținut la alegerile din 26 mai scorul necesar pentru a avea europarlamentari în noua legislatură a Parlamentului European.