Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spune că experții Grupului Statelor contra Corupţiei (GRECO) recomandă desființarea secției speciale dar nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani privind protocoalele sau dosarele făcute la comandă. Tăriceanu a reacționat pe pagina sa de socializare după publicarea celor două rapoarte GRECO în care se recomandă României să deființeze secția specială.

Tariceanu Foto: AGERPRES

"Raportul GRECO privind România a fost publicat pe http://www.just.ro/ sau, mai bine zis, părerea unor experți străini despre justiția din România a fost publicată. Aceiași experți care nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani (vezi protocoalele secrete, dosare făcute la comandă, sentințe venite din pădurile patriei, secții ilegale de investigarea magistraților, etc)", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Președintele ALDE a atașat la mesajul de pe Facebook o postare a președintelui Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, pentru comparație. În postarea respectivă, Dana Gîrbovan precizează că e inadmisibilă maniera în care cei șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, se folosesc de raportul GRECO pentru a bloca aplicarea unei legi în vigoare.

Rapoartele privind România ale Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) au fost publicate de către Guvern, marți. GRECO constată că doar una dintre cele cinci recomandări specifice cuprinse în Raportul său ad-hoc a fost implementată și recomandă să se renunțe la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. În rapoarte se precizează că această secție este văzută ca o anomalie a cadrului instituțional existent și trebuie desființată.​