Legea pensiilor a fost promulgată de Iohannis. Impact bugetar de 8,4 miliarde de lei numai în acest an

de C.D.     HotNews.ro
Luni, 8 iulie 2019, 11:49 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis la Bruxelles
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor. Actul normativ prevede o creștere treptată a punctului de pensie, începând din 1 septembrie 2019 și până în 2022.

Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituționalitate a CCR.

Ce prevede legea

Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând din 1 septembrie 2019 și până în 2022.

Astfel, valorile prevăzute pentru punctul de pensie sunt:
 • la data de 1 septembrie 2019 - 1.265 lei;
 • la data de 1 septembrie 2020 - 1.775 lei;
 • la data de 1 septembrie 2021 - 1.875 lei.
La data intrării în vigoare a legii, valoarea punctului de referință este de 75 de lei.

Din anul 2022, valoarea punctului de referință se va indexa anual cu inflația și 50% din creșterea reală a câștigului mediu brut realizat, potrivit proiectului.

Pensia minimă se calculează raportat la salariul minim brut pe economie din anul respectiv. Persoanele cu vechime de minimum 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară. Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară.

Lia Olguța Vasilescu susținea că nicio pensie nu va scădea și că vârsta standard de pensionare nu se va modifica. "În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urmă recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Nu se modifică vârstă standard de pensionare, nici stagiul minim și nici cel complet".

Proiectul prevede tot 4 categorii de pensii: de limită de vârstă, anticipată, de invaliditate și cea de urmaș.

De asemenea, potrivit noii Legi a pensiilor, se valorifică toate drepturile de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții: sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii și alte bonusuri. Se va acorda un procent de 10% din oficiu, care va putea fi majorat dacă pensionarul va aduce acte doveditoare din care să rezulte un procent mai mare. Dacă după recalcularea conform adeverinţelor aduse rezultă o pensie mai mică, atunci se păstrează pensia calculată cu majorarea de 10% acordată iniţial.

Alte prevederi ale legii pensiilor:
 • Introducerea masteratului și doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte.
 • Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani. Începând cu al 4-lea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil.
 • Pensia de urmaş se menţine şi apare o nouă prestaţie - ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie.

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde și perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Impact bugetar de 8,4 miliarde de lei numai în acest an

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani și au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani. Începând cu al 4-lea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil. Peste 8 miliarde de lei impact bugetar numai în acest an.

Fostul ministru al Muncii Olguța Vasilescu spunea că Legea pensiilor va avea în 2019 un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei, în 2020 de 24,8 miliarde, în 2021 de 51 de miliarde, iar în 2022 de 81 de miliarde de lei. "Nu se taie de undeva și nu trebuie să introducem noi taxe pentru această lege, PIB-ul crește în fiecare an, noi am lucrat pe datele Comisiei Naționale de Prognoză care se referă la următorii patru ani. Ei până acum niciodată n-au greșit, nici creșterea economică, nici valoarea PIB-ului. Comisia Europeană a mai greșit, FMI-ul a mai greșit, dar niciodată Comisia Națională de Prognoză", declara Olguța Vasilescu la Digi24.

Și premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor,Eugen Teodorovici, au susținut în mai multe rânduri că există bani la buget pentru majorările prevăzute de legea pensiilor. "Am auzit ieri un fost premier spunând că nu sunt banii prevăzuţi pentru anul 2020. Păi cum să-i prevăd? Avem buget anual. Anul acesta sunt prinse sumele, iar calculele făcute atunci când am făcut legea fiscal-bugetară până în 2021, acolo s-a luat în calcul acel impact bugetar pe care Legea pensiilor care e în Parlament îl prevede. Deci sunt luate în calcul sumele", spunea Teodorovici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


20012 vizualizari

 • -25 (39 voturi)    
  un presedinte responsabil, in sfarsit! (Luni, 8 iulie 2019, 12:10)

  tahomir [utilizator]

  Domnul Klaus dovedeste inca o data grija pe care o are fata de persoanele care consuma dar nu produc, fix ca el.
  S-o fi gandit ca nu doar el trebuie sa aiba parte de nenumarate concedii si calatorii pe banii altora ci si altii care la o adica pot fi votantii lui si cu care poate sa faca selfiuri nu doar la munte ci si in Maldive
  Te-ai fi asteptat ca sa intrebe onor parlamentul de unde banii cu pricina dar astea sunt intrebari si actiuni sub deminitatea unui presedinte .
  Imi pare bine ca e diferit de Basescu, sunt mandru ca l-am votat pe KJ!
  • -11 (31 voturi)    
   Bravo! (Luni, 8 iulie 2019, 12:21)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Bravo! Drept bonus, o sa-l mai votezi o data, sa nu iasa Ciuma Rosie!
   • +1 (19 voturi)    
    e presedintele PSD de fapt (Luni, 8 iulie 2019, 12:44)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Va face fix pe plac. E o idee buna sa veniti si cu alt candidat,sa nu se prinda lumea.
   • +7 (7 voturi)    
    și tu (Luni, 8 iulie 2019, 14:38)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    o să-l votezi tot pe Johannis, în turul II.
    Deja USL-ul e resuscitat, dacă luăm în considerare ”iubirea” declarată de rareș bogdan cristinei avram, la a3, din urmă cu câteva zile și totodată asaltul amândurora împotriva USR-PLUS.
    Dacă mai punem la socoteală și reacția lui ponta, pesedistul reșapat în naționalistul de catifea PRO România, treaba este destul de clară și ar trebui și tu s-o vezi, tu ăsta cu privirea nouă.
   • +4 (6 voturi)    
    Stim, stim. (Luni, 8 iulie 2019, 15:24)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Tu esti ala care vrea ca PSD sa dispara.

    "Tarom, primării, teatre, ministere, Academia Română, pensionari – toți încep să tremure. Sub presiunea pomenilor nesustenabile, guvernul Dăncilă începe tăierile de venituri, concedierile și comasările din administrația publică. Le face în stilul PSD, al dublului discurs: anunță public că nici vorbă de tăieri, ci de ”dreptate” și ”ajustări”.

    Când îi auzi pe premierul Dăncilă și ministrul Teodorovici vorbind despre reparații și revenirea la normalitate, ai impresia că tocmai au câștigat alegerile după un guvern populist care a aruncat cu banii-n dreapta și-n stânga. Realitatea? PSD e la putere din mai 2012, Sunt șapte ani (cu un scurt respiro al guvernului Cioloș, din care jumătate erau miniștri social-democrați) de când PSD face tot ce vrea în România. Dăncilă însăși a operaționalizat multe dintre pomenile din programul de guvernare în anul și jumătate de când e premier, iar Teodorovici însuși a fost ministru patru ani de când PSD a venit la putere."
  • +19 (23 voturi)    
   relativitate (Luni, 8 iulie 2019, 12:31)

   ic.ram1945 [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Legea asta e un cacat: va duce, ca de obicei, la cresterea diferentei intre suma neta primita de un pensionar care relativ a lucrat o viata intreaga in mod cinstit( punct pensie sa zicem max. 5) si cei, care fara un aport concret la dezvoltarea tarii ( punct pensie peste 10). Cei din urma, vor avea o majorare de pensie mult mai mare ca pensia totala a foarte multi pensionari care au lucrat peste 40 ani in fabrici, pe tractoare etc.
  • +14 (22 voturi)    
   Serios? (Luni, 8 iulie 2019, 12:41)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   E Klaus prim-ministru si nu stim? Si-a batut gura degeaba atata timp zicand ca guvernul mafiot p$d ne baga in faliment! O intorcea in parlament si apoi? Venea la fel spre promulgare. Ce traim azi e rezultatul votului plus a lipsei prezentei la vot din 2016! Sa ne fie de bine!
   • -16 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 iulie 2019, 12:46)

    [anonim] i-a raspuns lui omezu

    • +14 (18 voturi)    
     Intreaba la CCR (Luni, 8 iulie 2019, 13:35)

     IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui

     Ei au decis ca presedintele are obligatia de a semna anumite acte, indiferent daca este de acord cu ele sau nu.
     Vezi cazul demiterii lui Kovesi...
    • +7 (15 voturi)    
     nu prea le (Luni, 8 iulie 2019, 14:02)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

     ai cu atributiile presedintelui, nu?!
     sanu nu vrei sa le ai...
     ca tre sa lingi in fund psd
     • -8 (12 voturi)    
      ala care habar nu are, esti tu (Luni, 8 iulie 2019, 14:16)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Ca de obicei.

      Presedintele poate intoarce 1 singura data o lege, dar dupa aia este obligat s-o promulge, chiar daca nu au modificat ce nu-i place. A intors-o o data si nu s-a scris? Ah, nu, a jucat cu psd, ca vin alegerile si nu voia sa-si puna pensionarii in cap. Ce (nu) face omu' pentru un vot...

      Vad ca, dpdv practic, cel care linge in fund psd este iohannis, cu tine in echipa de "suport"
      • +1 (5 voturi)    
       Esti confuz, tovarase (Luni, 8 iulie 2019, 16:15)

       midufi [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

       Esti prea ocupat cu ceea ce tu spui ca e "lins in fund"
       Dar, ce conteaza, trage-i inainte, fara jena.

       Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
       • +1 (5 voturi)    
        serios? (Luni, 8 iulie 2019, 16:25)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui midufi

        Mai studiaza legile tarii in care traiesti, scumpete. O putea intoarce o data, iar a doua oara nu mai avea ce face, intr-adevar. Guess what... n-a intors-o DESI legea ii permitea. Ai vreo explicatie in afara de alegeri, caz in care fix aceeasi mizerie?!?!
        • -1 (3 voturi)    
         Explicația este ... (Luni, 8 iulie 2019, 17:16)

         BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

         Că prima preocupare a oricărui politician este să fie reales ... Acest lucru se aplică și în cazul lui Iohannis
     • +5 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 iulie 2019, 15:45)

      [anonim] i-a raspuns lui liviu_

    • +5 (7 voturi)    
     Nici eu nu inteleg (Luni, 8 iulie 2019, 14:25)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui

     Dar sunt multe legi date de parlament si interpretari de la CCR care nu pot fi intelese.

     Pentru ca nu ai ce sa intelegi.. #ciumarosie conduce tara fara sa mai tina cont de logica, ratiune si bun simt.

     Din pacate, electoratul captiv, pomanagii, se bucura. Dar bucuria nu va fi prea lunga. Au mai crescut ei pensiile si in anii '90, pana au ajuns toti pensionarii milionari.
  • -9 (21 voturi)    
   E sub 1% din PIB. La o crestere de 4% e in grafic. (Luni, 8 iulie 2019, 12:41)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Sa vedem. PIB RO 211 Miliarde $. Impact bugetar 2 Miliarde $. sau 0.9%.
   O nimica toata. Preferam sa intre la educatie sau sanatate dar ce stiu eu?
   • +6 (6 voturi)    
    Graficul cui? (Luni, 8 iulie 2019, 15:00)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Daca te uiti la proiectul de buget si executia bugetara pana la sfarsitul lui mai vei observa:

    1. impactul bugetar este in buget, nu in PIB. degeaba ai PIB in crestere (estimat aiurea de niste lingai cu diploma) daca nu ai si venituri corespunzatoare la bugetul de stat
    2. impactul bugetar este in cheltuielile de asistenta sociala. acolo intra pensiile.
    3. bugetul initial pentru asistenta sociala a fost de 68 miliarde. 8.4 miliarde in plus inseamna 12% in plu. 24.8 de miliarde in 2020 (peste 2019!) inseamna ca vor creste cheltuielile astea pana la 101.2 mld. deci in doar 2 ani cu 49%
    4. tot cu 49% trebuie sa creasca si veniturile din asigurari sociale (ca doar nu pica bani din cer!?..). deci pana in decembrie 2020 fraierii vor plati cu 49% mai mult la asigurari sociale. cine? cum? nu conteaza! au marit pensiile! uraaaaaa!...

    sa mai calculam si pentru 2021-2022?

    adevarul este ca nu e prost cine cere.. cat timp se vor gasi destui fraieri sa contribuie la acest sistem piramidal, el va continua sa creasca. dar la un moment dat se va sparge buba. si multi vor ramane fara pensii. copii condamnati de parinti la o batranete fara pensie. nepoti condamnati de bunici sa plateasca imprumuturi de stat.
    • -4 (4 voturi)    
     Bugetul este o paguba a PIB-ului. (Luni, 8 iulie 2019, 16:06)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     E sigura ca moartea ca vom fi taxati suplimentar pentru aroganta socialistilor (Klaus inclusiv).
     Banii aia din PIB se iau.
  • +5 (15 voturi)    
   Tu produci ceva? Văd că ești harnic aici ... (Luni, 8 iulie 2019, 12:42)

   SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Dacă salariul mediu net în Romania este acum 2792 iar în 2012 pensia medie va fi de 1875 de lei cred că aluzia la MALDIVE este o glumă proastă.
   Ți se pare că pensia medie crește prea mult?

   PS. Ai curaj să precizezi cât ar trebui să fie pensia medie? În fața bunicilor tăi care au uitat să te informeze cu unele lucruri de bun simț.
   În plus, precizează căt este pensia medie în Uniunea Europeană. Suntem deplasați cu pensia noastră medie de 1875 lei(în 2021)???
   Pensionarii nu produc? Norocul celor care produc ceva ... pensionarii vor avea cu ce să le cumpere produsele. Altfel, mor de foame producătorii ...
   • +1 (5 voturi)    
    Corecție. (Luni, 8 iulie 2019, 12:53)

    SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    Salariul mediu net este 3101.
    • +4 (6 voturi)    
     cred ca ai deraiat (Luni, 8 iulie 2019, 15:09)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

     ce legatura are pensia medie cu salariul mediu?
     daca o sa ajunga un fraier sa tina in spate 10 pensionari din munca lui, tot o sa mai comparati salariul mediu cu pensia medie?

     ti se pare corect sa vina unul sa-ti spuna ca tu ai si el n-are, deci ar fi cazul sa-i dai si lui din munca ta? va e dor de comunism?..

     daca a contribuit dorel 100 de lei pe luna 30 de ani, trebuie sa-i dam 2000 de lei pe luna pensie pentru ca a crescut salariul mediu? pentru cine are memoria scurta, in 1989 salariul mediu net era 86,6% din brut. azi e ~60%.
     • -3 (3 voturi)    
      Hai că deraiez de tot ... (Luni, 8 iulie 2019, 17:31)

      SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Sa fie pusi la munca si cei peste 65 de ani. De acord. Ti-ar conveni?
      Ma gandesc ca raspunsul tau ar fi NU.
      Atunci? Eutanasierea peste 75 de ani? NU, evident.
      Aia cu contributia e complicata, nu ma incumet sa fac calcule. Tine cont de valoarea leului in fiecare an? Mai bine studiaza legea pensiilor si ai sa te dumiresti.

      PS. Solutia cu muncitorii vietnamezi sau sirieni
      e buna? Iti garantez ca romanii plecati in strainatate nu se mai intorc in tara decat - ai ghicit - la pensie.
      Solutia cu fortarea cresterii demografice? Ohooo . . . e de cugetat, e posibil? Eu cred ca nu. Romania e pierduta la fel ca intreaga Europa.

      ===> Muncitorii straini din alte tari mai putin dezvoltate ca Romania.
      • +1 (1 vot)    
       Fiecare cum isi asterne.. (Luni, 8 iulie 2019, 20:32)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

       Azi nu mai suntem in comunism. Nu te pune nimeni la munca. Esti liber sa faci ce vrei!

       Daca nu vrei sa muncesti dupa 65 de ani, nu muncesti. Dar daca ai pensia mica, nu-i pune pe altii sa munceasca pentru tine. Nu e vina lor ca tu nu ai reusit in toti anii astia sa-ti faci un plan coerent de iesit la pensie.

       Daca mai ai nelamuriri pune mana si citeste cand si de ce au aparut sistemele astea de pensii publice. Cum crezi ca se descurcau oamenii inainte ca ele sa apara? ..
     • -1 (3 voturi)    
      Apropo ... (Luni, 8 iulie 2019, 17:33)

      SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Eu nu cer nimanui sa-mi dea din castigul lui.
      Vad ca te preocupa.
      Analizeaza bine, am pensia 2000 dupa 42 de ani de munca in informatica.
      Iti cer eu tie ceva? Ce meserie ai?
      Daca te intereseaza, sunt multumit.
      Tu esti?
      • 0 (2 voturi)    
       apropo de ce? (Luni, 8 iulie 2019, 20:23)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

       In cei 42 de ani de munca in informatica (rotfl), cat ai platit procentual contributie la fondul de pensii?

       Nu stiu cand ai iesit la pensie, dar in urma cu 42 de ani contributia era 15%. Azi e 30%. Ca sa-ti plateasca tie pensia, altii contribuie dublu si statul mai face si imprumuturi pe care le vor plati copiii si nepotii tai (sau ai altora de varsta ta) in viitor.

       Cine este vinovat ca generatia care platea 15% in 1977 are azi pensii mici? Cine e vinovat ca generatia care platea 15% in 1977 are azi 4 milioane de copii emigrati?
       Cine trebuie sa plateasca pentru greselile generatiei tale? Tot copiii?
   • +5 (11 voturi)    
    draga pesedache (Luni, 8 iulie 2019, 13:22)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    e vorba de sustenabilitate si nu de cat ar fi bine sa fie ca sa nu fie rau.
    Dar de unde sa intelegi tu chestii din astea, totul e pe baza de pomana si pe populism iefint la voi, pesedistii.
    • +1 (1 vot)    
     Pardon, (Luni, 8 iulie 2019, 14:47)

     SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

     Ce legatura vezi intre comentariul meu si politica(PSD - pretinzi matale)?
     Reciteste comentariul! Nu mai eticheta aiurea!
     Daca nu vrei sa tii cont de indemnul meu, da-i cu cei trei P in continuare(pomana, populism, PSD)
     Ce comentezi tu va fi apa de ploaie ...

     PS. Hai că m-ai pocnit in moalele capului cu "sustenabilitatea" ... nenea Iancu ar fi folosit si cuvantul asta in limbajul demagogilor.
     Pentru tine personal, am pensia 2000 dupa 42 de ani de munca in informatica. Sunt multumit cu pensia actuala, ma descurc. Te asteptai la asta?
     • 0 (0 voturi)    
      Stai liniștit, (Luni, 8 iulie 2019, 19:17)

      backtothedarkages [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

      nu vei avea nici o mărire ! Pensiile vor crește cu 87 % până în 2021 și inflația va fi cel puțin tot cam pe atât. Din nimic, n-are ce să iasă decât tot nimic ! Bani din pix, de la tiparniță, fără nici o acoperire.
    • 0 (2 voturi)    
     e vorba (Luni, 8 iulie 2019, 15:28)

     Wn [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

     de cât de eficientă este guvernarea și atunci avem si sustenabilitate.
  • -4 (10 voturi)    
   Încă o mică remarcă ... (Luni, 8 iulie 2019, 12:51)

   SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Tahomire, dar la agențiile alea de turism (multe) care vor avea de câștigat comisioane de la pensionari te-ai gândit?
   Banii "mulți - cum zici matale" vor umfla buzunarele producătorilor de bunuri și servicii(chiar bancare).
   Te-ai gândit la una ca aiasta ... poznă mare ...
   • -1 (3 voturi)    
    Ce zici tahomirache ... (Luni, 8 iulie 2019, 14:49)

    SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    M-ai luat cu eticheta pesedache . . . asa ca iti raspund obraznic.
   • +5 (5 voturi)    
    istoria se va repeta.. (Luni, 8 iulie 2019, 15:11)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    si in anii '90 tot asa s-au umflat buzunarele. s-au umflat si inflatia le-a dezumflat pe toate. pana am ajuns la denominare.
   • +2 (4 voturi)    
    o idee revolutionara (Luni, 8 iulie 2019, 15:25)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    nu m-am gandit, ca nu sunt asa de genial ca tine.
    Dar acum ca tot ai venit cu iecsplicatiile astea treceti la nivelul urmator si mariti direct pensiile la 10.000 de euro pe persoana si recuperam banii din productia de bunuri si vanzarile de servicii care vor exploda ca urmare a cererii crescute.
    Si dupa asta treci pe la caserie si ia contravaloarea premiului Nobel pe care o sa-l primesti ptr inventarea unui perpetuum mobile in domeniul financiar.
    Cunoscut si sub banalul nume de Caritas de catre cei neinitiati.
    • -2 (4 voturi)    
     M-ai provocat. (Luni, 8 iulie 2019, 15:49)

     SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

     Iexplicație pientru tahomirul cela:

     Dar dacă micșorăm pensiile, cum ai considera corect matale, unde ajungem?

     După legea nouă eu mai primesc 200 de lei la pensia de 2000 de lei(vezi mai sus!), nu 10000 de euro. Asta e explozia de care amintești?
     Aștept argumente nu sume aiurea aruncate cu tastatura.

     PS. Un singur lucru am insinuat, primim noi pensii oleacă mai mari din care cumpărăm produsele celor care se spetesc, cum zici tu.
     Nu e vorba de Caritas. Pentru neinițiați ai aruncat cuvântul ăsta ...
     • +1 (1 vot)    
      Ai uitat sā iei în considerare fenomenul (Luni, 8 iulie 2019, 17:20)

      BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

      Ăla numit inflație ... Primind mai mulți bani, banii respectivi își vor pierde din valoare iar tu vei cumpăra aceleași lucruri doar că pe mai mulți bani ...
  • 0 (0 voturi)    
   Nu avea opțiuni ! (Luni, 8 iulie 2019, 19:05)

   backtothedarkages [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Nu l-ar fi susținut nimeni !
 • +10 (16 voturi)    
  pai noa (Luni, 8 iulie 2019, 12:12)

  Gobelin [utilizator]

  are omu' alegeri peste cateva luni, doar n-o sa-si puna in cap 4 milioane de pensionari, nu?
  • +8 (14 voturi)    
   de fapt... (Luni, 8 iulie 2019, 12:35)

   mache [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

   ... nu'si pune in cap prostia altora... de ce ar scoate el cartofu' fierbinte in locul unui guvern iresponsabil?
  • 0 (8 voturi)    
   Nu, o sa si puna pe restul (Luni, 8 iulie 2019, 12:41)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

   aia care muncesc sa produca bani aia. Aprope la fel de iresponsabil ca si PCR/PSD.
  • +10 (12 voturi)    
   Corect, dar (Luni, 8 iulie 2019, 12:44)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

   Vrei sa spui 5.2 milioane. Care oricum vor ramane cu buza umflata (mai putin smecherii "speciali") pentru ca pur si simplu nu sunt bani, iar multi dintre cei care tin in carca atatia pensionari si bugetari isi vor baga picioarele si vor pleca din tara.
 • -8 (16 voturi)    
  Bravo (Luni, 8 iulie 2019, 12:30)

  holinessdani [utilizator]

  In sfarsit se va ajunge mai aproape de realitate.
  Unii striga ca vor o tara ca afara dar cand venea vorba de pensionari se intorceau cu spatele.
  Iar alti rezistenti si multinationali voiau scutiri de impozite sau beneficii si bonusuri doar pentru ei, adica ce, daca atata minte au avut unii sa se faca profesori sau doctori sau pompieri sau soferi pe ambulanta, in loc sa se faca ai-tisti sau macar sa lucreze ceva, orice, la vreo firmulita straina, atunci isi meritau soarta.
  Deci bravo guvernului.
  Si nici n-are importanta cine e guvernul asta, principalul ca se face in sfarsit putina dreptate.
  • +2 (6 voturi)    
   Vezi (Luni, 8 iulie 2019, 13:05)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   ca toate astea se fac din imprumuturi,nu din impozite si taxe.Adica,banii astia trebuie dati inapoi cu dobanda.
   Si sa vedem daca ne mai imprumuta capitalistii astia nenorociti.
  • +4 (8 voturi)    
   Poftim? (Luni, 8 iulie 2019, 13:06)

   Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Care dreptate? Tu daca ai 100 de lei si cheltui 200 ca te imprumuti de la altii, pana cand o sa mearga? Voi pensionarii nu intelegeti ca daca cei care lucreaza castiga mai mult, eivor plati mai multe taxe, atunci si voi o sa o duceti mai bine. Si cine produce in tara asta? Cei care lucreaza la stat? Toate sunt pe minus. Deci tot privatii. Da, da, aia pe care ii urati voi.
   • -1 (3 voturi)    
    Oare cine sunt cei care (Luni, 8 iulie 2019, 20:47)

    Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Tony_K

    comentează despre pensii ?
    Bănuiescc comentariile aparțin celor care nu sunt pensionari, încă ?
    La vremea respectiva am plătit pentru pensia mizerabila, acum unul mai cu Mirandei amărâții de pensionari , vor sa mărească pensiile, sa poți cumpara o pâine .
    Oameni zdraveni care mai muncesc , se supăra .
    Voi aveți părinți , bunici, neamuri care sunt pensionari ? Vreți sa ii omorâți și sa le luați casele, mai repede ?
    Good Luck !
    Semnează :
    Un pensionar *
  • +5 (9 voturi)    
   da (Luni, 8 iulie 2019, 14:04)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   o sa avem in sfarsit inflatie de 10% si deficit tot de atat
   URAAAAA
   VICTORIE!!!!

   tu de unde crezi ca vin banii astia tovarase?! asa apar din cer?!

   o sa creasca taxe + inflatie si deficit + investitii in infrastructura 0!
   de asemenea lasa mostenire cresterile pentru un alt guvern!
   dar na... tu votezi psd, tu nu gandesti!

   toti vrem nivel de trai mai bun, toti vrem pensii/salarii mai mari, dar trebuie sa ai materia cenusie necesara ca sa realizezi cand acest lucru se poate si cand nu!
   • -6 (10 voturi)    
    Hai, luminează-ne tu! (Luni, 8 iulie 2019, 14:58)

    SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Măria ta Livache, când se poate să avem salarii mai mari? Când vrea măria ta?

    PS. M-am adresat măriei sale _liviu, ..., care are o liniuță în față cu care ne lovește la palmă că nu știm lecția.
    • +2 (4 voturi)    
     Când o să avem şi noi PIB-ul pe cap (Luni, 8 iulie 2019, 16:15)

     BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

     de locuitor al Germaniei sau Franţei ...
     • 0 (2 voturi)    
      :))))) Niciodata. (Luni, 8 iulie 2019, 16:40)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

      Dar esti simpatic.
     • -2 (6 voturi)    
      Al dracului PIB. (Luni, 8 iulie 2019, 16:59)

      SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

      Dar cresterea anuala a PIB-ului Romaniei?
      5%, in 2019.

      Acum PIB/locuitor Germania - cred ca mai mult de 41000 euro.
      Acum PIB/locuitor Romania - cred ca aproximativ 7500 euro.

      Deci salariile si pensiile nu vor creste in veci. Asta rezulta din afirmatia ta.
      De ce? Pentru ca PIB-urile Germaniei sau Frantei nu stau pe loc. Cresc ale dracului de nu le mai ajungi din urma. Atunci?

      PS. Ne-am impotmolit aici.
      Ce solutii vezi?
      • +2 (2 voturi)    
       Adică e de vreo 5 ori mai mare decât cel al (Luni, 8 iulie 2019, 17:45)

       BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

       României ...
       Salariu mediu brut în Germania e de aprox 3.900 EUR, pe când în România salariu mediu brut este de aprox 1.000 EUR ... Adică de 4 ori mai mic
       Salariu minim brut în Germania este de 1.500 EUR pe când în România este de 446 EUR ... Adicā de vreo 4 ori mai mic
       Observi vreo corelație?
       • +2 (2 voturi)    
        Phiuuu (Luni, 8 iulie 2019, 20:52)

        Observatory [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

        ce le mai calculezi....
        Pensia medie in SUA este de 1500, de la Romanika iau 250....și am muncit si plătit
        ajutorul social dempensie 30 de ani....

        Multumesc din inima Partidului Socialist Românesc !!!
        Urrrrraaaaa!
        • -1 (1 vot)    
         Și PIB-ul per capita în SUA în jur de (Marţi, 9 iulie 2019, 6:44)

         BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

         $ 59000, al nostru cât este?
         • +2 (2 voturi)    
          11000. La o crestere de 4% ne trebuie 45 de ani (Marţi, 9 iulie 2019, 9:51)

          Lok [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

          La virgula retardul Comunist de 45 de ani din Romania. Socialismul se comporta ca si cum ai sta pe loc orice ai face.
      • +2 (4 voturi)    
       Și apropo creșterea PIB-ului (Luni, 8 iulie 2019, 17:56)

       BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

       A fost de 5% cum spui tu ... Iar cheltuielile cu forța de muncă au crescut undeva cu 13% față de anul trecut ... Ți se pare o creștere a salariilor reflectată de creșterea productivității?
 • -2 (8 voturi)    
  Mda (Luni, 8 iulie 2019, 12:36)

  Ioko [utilizator]

  Cel puţin nu a căzut în capcana celor de la PSD să facă o sesizare la CCR că asta se aştepta PSD să facă Iohannis dar încă nu e târziu să apară vreunul să facă vreo sesizare la CCR (e obligatoriu că astfel nu le funcţionează prosteala) iar dacă va apărea vreo sesizare la CCR pe această lege E DOVADA CĂ PSD NU A VRUT SĂ PUNĂ NICIODATĂ ACEASTĂ LEGE ÎN APLICARE ŞI DOAR SĂ SE FOLOSEASCĂ DE EA CA SĂ VĂ PROSTEASCĂ că planul era să îl oblige pe Iohannis să o promulge doar înainte de alegerile parlamentare.
  Bănuiesc că va încerca să convingă pe cineva să facă sesizarea din cei care se pretind în opoziţie iar dacă nu vor găsi ei pe cineva extern din PSD ca să o facă până la urmă iar PMP e cel mai probabil pentru că numai prietenii ştiu de ce altfel va trebui să îl sacrifice pe Ponta şi numai ei ştiu cât a investit în el că nu cred că ALDE sau UDMR vor vrea să se sacrifice aşa că tot PMP e cel mai probabil că le vor da iarăşi o mână de ajutor.
  • -2 (10 voturi)    
   :) (Luni, 8 iulie 2019, 13:14)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Ioko

   Parerea mea … nici macar tu nu te intelegi pe tine insuti.
 • -2 (2 voturi)    
  Nu inteleg! (Luni, 8 iulie 2019, 12:47)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Cum adica? Ajutorul se 25% pentru sotul supravietuitor VA PUTEA fi cumulat cu pensia acestuia? Nu se cumuleaza pur si simplu? E conditionat de ceva?
  • -1 (5 voturi)    
   Eu am inteles. (Luni, 8 iulie 2019, 14:55)

   SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   Pâna la legea asta nouă, nu se putea cumula.
   Exprimarea este proastă, se presupune că persoana respectivă solicită cumularea. Dacă nu solicită nu se face cumularea. Or mai fi și boieri printre pensionari. Sau fraieri.

   PS. M-am fript cu tahomir ala. Sper ca tratezi serios comentariul meu.
  • +4 (6 voturi)    
   dar pentru nepotul supravietuitor!? (Luni, 8 iulie 2019, 15:13)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   eu zic sa se dea pensiile mai departe 4 generatii. daca strabunicul a avut drept de pensie, si a murit, sa mi-o dea mie!
 • -3 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 iulie 2019, 12:49)

  [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
   De ce te ratoiesti la presedinte? (Luni, 8 iulie 2019, 16:22)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui

   De ce nu te superi pe aia care au facut legea ?
   Tot aud pe aici: de ce a aprobat, KJ e de vina, blah-blah...
   Chiar nu inteleg de ce nu va suparati pe burtosii aia din camere, cei care au votat legea.
   • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 iulie 2019, 20:35)

    [anonim] i-a raspuns lui midufi

 • -2 (12 voturi)    
  DE UNDE BANI? (Luni, 8 iulie 2019, 13:13)

  prec [utilizator]

  Săsălăul ăsta ăncepe să nu mai gîndească bine. Sperăm să nu ne mai încurce mult.
 • +2 (6 voturi)    
  Iohannis si capcana P$D (Luni, 8 iulie 2019, 15:06)

  palilula [utilizator]

  PSD i-a intins o capcana lui Iohannis. Daca nu promulga legea atunci va pierde sustinerea pensionarilor pe de o parte, pe de alta parte PSD joaca tactica bine cunoscuta: promitem orice numai sa obtinem voturile alegatoriilor mai ales a pensionarilor si a celor care traiesc din ajutoare sociale.
 • +1 (3 voturi)    
  pezede (Luni, 8 iulie 2019, 15:25)

  ras-putin [utilizator]

  si-a mai tras un glont in picior. Iohannis n-avea ce sa conteste la CCR, da' cred ca or sa o conteste chiar pezede, ca sare in aer deficitul.
 • -2 (6 voturi)    
  Ganduri de pensionar. (Luni, 8 iulie 2019, 17:12)

  SCRAMBLED [utilizator]

  In mod normal daca ecomomia merge(si este evident ca e asa, vezi statistica) si salariile la privat cresc in mod corespunzator. Dar patronii firmelor private prefera sa faca "investitii"(asta zic ei, ei - de fapt isi maresc profitul) in detrimentul salariatilor care asteapta degeaba mariri corespunzatoare.

  Daca se reduc posturile de la stat si se micsoreaza pensiile ghiciti in buzunarele cui se duc banii nechetuiti "aiurea"? Ati ghicit, bravo! In buzunarele dragutilor de patroni. Sa le fie de bine ca de aia s-au facut patroni.

  PS. Si eu sunt adeptul reducerilor de posturi din administratia de stat centrala si locala.
  Dupa cum prea bine va dati seama nici un partid din panoplia actuala nu are curaj sa faca asta.
  Pe cuvant!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by