UPDATE Președintele PNL Ludovic Orban va prezenta liberalilor, săptămâna viitoare, propunerile de președinți interimari ai organizațiilor PNL de sectoare în București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Orban trebuia să le prezinte liberalilor, în ședința de luni a Biroului Executiv, propunerile de președinți interimari ai organizațiilor PNL de sectoare, au precizat surse din partid pentru Mediafax. Printre numele vehiculate ar fi avocatul Cristian Băcanu, Sebastian Burduja, cel al cărui partid PACT a fuzionat cu PNL, Antonel Tănase, liberalul care coordonează comisia de specialitate a PNL pe infrastructura de transport, sau Tănase Stamule, potrivit Mediafax.

De asemenea, Ciprian Ciucu ar fi luat în calcul pentru șefia organizației PNL Sector 6.

Pe 25 iunie, Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, în şedinţa Biroului Executiv al partidului, în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti, propunerea fiind făcută de președintele liberal.

„Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă o schimbare la faţă a PNL, în Bucureşti. Este o persoană serioasă şi extrem de pregătită profesional şi o persoană care are capacitatea să recredibilizeze PNL”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței liberalilor din 25 iunie.

Votul pentru Violeta Alexandru a fost unul pozitiv, chiar dacă peste 600 de liberali au semnat, cu o zi înainte de BEX, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cereau acestuia să preia şefia PNL Bucureşti.

Pe 3 iunie, Cristian Buşoi a demisionat de la șefia PNL București, precizând că „cel mai înţelept lucru este să ne retragem” Acesta a adăugat că şi conducerea naţională a partidului e responsabilă pentru scorul PNL în Capitală la alegerile europarlamentare. Cristian Buşoi conducea filiala PNL Bucureşti, Victor Picu era lider PNL Sector 1, Anca Boagiu - preşedinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4, Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5, iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.