Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloș a anunțat că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron și a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție, relatează Mediafax.

Foto:

„Azi (vineri - n.r.) am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloș, vineri, pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu exclude susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Președintele PSD a declarat, vineri, la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.