Viorica Dăncilă a găsit înlocuitor pentru omul lui Dragnea de la Armamente, care trebuia să se ocupe de mari achiziții pentru Armată. Fostul europarlamentar PSD Doru Frunzulică a fost numit, vineri, în funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării, șef al Departamentului pentru Armamente, printr-o decizie a prim-ministrului.

Doru FrunzulicaFoto: cdep.ro

După cum a scris HotNews, în 8 iunie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, a demarat demiterea din funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Armamente a lui Andrei Ignat, despre care presa a relatat că era un „om cheie al lui Dragnea”, care trebuia să se ocupe de marile achiziții pentru Armată.

Printre altele, lui Ignat îi este atribuit și eșecul corvetelor pentru Marina Militară, potrivit Newsweek.

În locul lui Ignat, ministrul Apărării l-a propus pentru funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru Armamente, pe Doru Frunzulică, printr-o adresă din 2 iulie. Vineri, 5 iulie, premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcție pe fostul ei coleg din Parlamentul European, Doru Frunzulică.

În ultimii 5 ani, Doru Frunzulică a fost europarlamentar, dar nu la Bruxelles a fost el remarcat de presă. De Frunzulică am auzit mai ales pe vremea când era deputat PSD.

In februarie 2011, Doru Frunzulică, pe atunci deputat PSD, s-a întâlnit la un hotel din București cu un jurnalist care se pretindea om de afaceri din Emiratele Arabe si care i-a propus astfel o afacere fictivă. Jurnalistul Daniel Befu a relatat in ziarul România liberă cum l-a prins in plasă pe Frunzulică.

"La scurt timp dupa ce i-am trimis SMS-ul cu propunerea de afaceri, deputatul PSD Doru Frunzulica (ex-secretar de stat in Ministerul Muncii, fost director general in Ministerul Afacerilor Externe, vicepresedinte al UGIR etc.) m-a sunat de pe un numar privat. (...) Parlamentarul mi-a lasat urmatorul mesaj (am pastrat integral continutul textului, cu topica si ortografia originala): <

Deputatul Doru Frunzulica a fost foarte dezamagit atunci cand, la intalnire, i-am intins cartea de vizita cu antetul Romaniei Libere: <>, mi-a spus parlamentarul", a relatat jurnalistul.

Doru Frunzulică a fost și la UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, în perioada 2014-2016, după care s-a întors la PSD.