​Președintele PSD Viorica Dăncilă neagă că ar exista o listă neagră în PSD, așa cum a spus Codrin Ștefănescu, susținând că acestuia din urmă i s-ar potrivi meseria de scenarist. În ceea ce privește sancționarea lui Robert Negoiță și a lui Șerban Nicolae, ea a susținut că nu tolerează ca membrii formațiunii să voteze împotriva partidului.

Viorica Dancila la TVRFoto: Captura TVR1

"Nu există o listă neagră în PSD. Îi recomand dlui Stefănescu, cred că și-a greșit meseria. Cred că scenarist i se potrivea. Acest lucru trebuie să înceteze și să dăm dovadă de responsabilitate. Afirm încă o dată – nu există o listă neagră în PSD", a spus Viorica Dăncilă, la Brăila, citată de Mediafax.

Ea s-a referit la declarațiile lui Ștefănescu potrivit căruia există o listă neagră în PSD, făcând mențiunea că pe ea "sunteți toți". Fostul secretar general al PSD a mai spus că lui Șerban Nicolae i s-au reproșat lucruri fără motiv, la fel cum i se reproșează și lui Florin Iordache sau altor deputați sau senatori PSD.

Referitor la suspendarea lui Robert Negoiță și înlocuirea lui Șerban Nicolae de la șefia senatorilor PSD, Dăncilă a susținut că nu-i place conflictul, dar este foarte ”fermă„ atunci când colegii acționează împotriva partidului.

"Sunt o persoană care nu iubește conflictul, dar în același timp sunt o persoană fermă. În momentul în care spui că ai votat împotriva partidului tău și ocupi funcții cu sigla partidului în spate acest lucru nu o să îl accept și nici colegii mei nu îl acceptă. De-a lungul timpului, sunt de 23 de ani în politică, toți am avut lucruri care ne-au nemulțumit, le-am discutat în forurile statutare, dar în momentul în care ieși public înseamnă că este lipsă de respect pentru colegi și acest lucru nu îl accept", a spus Viorica Dăncilă.

"Legat de dl Șerban Nicolae eu îl apreciez, dar în momentul în care se ia o decizie trebuie să o respecte. Nu sunt adeptul ca o persoană să decidă pentru intregul partid, acea decizie trebuie respectată de toți membri de partid", a mai spus aceasta, legat de deciziile din partid.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să îl suspende din PSD pentru jumătate de an pe primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, iar pe Șerban Nicolae să îl schimbe din funcția de lider al senatorilor PSD. Șerban Nicolae a anunțat săptămâna aceasta că senatorii social-democrați nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul spusese anterior că PSD-ALDE au decis, în coaliție, să îl susțină pe Isărescu.