Social-democrații se întâlnesc miercuri, într-o ședință informală, la Vila Lac. Comitetul Executiv a fost convocat de președintele PSD, Viorica Dăncilă la ora 18:00 și au fost invitați liderii PSD din teritoriu dar și miniștrii. Întâlnirea pesediștilor este prima după alegerea noii conduceri a partidului și are loc în contextul în care PSD trebuie să decidă candidatul la prezidențiale.

Congres PSDFoto: AGERPRES

De altfel, PSD testează prin sondaj mai multe nume de posibili candidați la prezidențiale, printre aceștia se numără Eugen Teodorovici, Șerban Nicolae și Mihai Fifor. Totodată, PSD a testat și numele lui Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat comun PSD-ALDE dar și varianta susținerii unui candidat independent.

Surse social-democrate au declarat penru HotNews.ro că este posibil ca la întâlnirea de la vila Lac, Dăncilă să le prezinte rezultatul cercetărilor sociologice comandate de PSD pentru candidatul la prezidenţiale.

Un alt subiect pe agenda ședinței ar putea fi și tema schimbării miniștrilor. "Remanierea este un subiect pe care încă nu l-am clarificat în partid. Când va avea loc, cine pleacă. În plus trebuie discutată și strategia partidului pentru următoarea perioadă", au explicat sursele citate.

Viorica Dăncilă a fost validată ca președinte al PSD la sfârșitul săptămânii trecute devenind astfel succesorul lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat și încarcerat în urmă cu o lună. Alături de Dăncilă au fost aleși și Eugen Teodorovici ca președinte executiv și Mihai Fifor - secretar general.