PSD trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, a declarat luni preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, care și-a anunțat de altfel intenția de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

”PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un preşedinte al României şi ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toţi din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale'', a afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

Teodorovici a fost întrebat, la finalul ședinței coaliției, dacă pentru PSD este mai bine un candidat la prezidenţiale propriu sau din afară.

El a mai spus că sunt analize sociologice şi va fi un vot într-un congres al partidului. "Dacă se decide astfel (un candidat al coaliţiei - n.r.), el va avea susţinerea întregii coaliţii. Am spus ca principiu", a adăugat acesta.

Întrebat dacă el ar fi mai bun în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale decât Călin Popescu-Tăriceanu, Teodorovici a spus: "Nu se discută cine ar fi mai bun, este o analiză, doamna premier a spus că se fac analize sociologice, se va ţine cont de ele, va fi un vot politic în cadrul congresului şi punct".