Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, la finalul ședinței coaliției de luni, că PSD așteaptă sondajele de opinie privind candidații la alegerile prezidențiale, dar nu poate opri ALDE să discute cu alte partide. Ea a comentat astfel propunerea privind desemnarea unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România, lansată de Victor Ponta și susținută de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Viorica Dancila la TVRFoto: Captura TVR1

”Am spus că avem sondaje de opinie și pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrățișăm. (...) În politică trebuie să existe democrație, poți să negociezi cu orice partid, nu putem îngrădi dreptul unui partid de a discuta cu alte partide”, a spus ea, întrebată ce părere are despre discuțiile dintre liderul ALDE și Victor Ponta.

Dăncilă a completat că, atâta vreme cât a fost în Parlamentul European, a colaborat cu toate grupurile politice, mai puțin cu extremiștii.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, luni, că a discutat cu Victor Ponta despre propunerea acestuia ca PSD, ALDE și Pro România să meargă în alegerile prezidențiale cu un candidat comun și consideră că aceasta ar fi ”cea mai bună soluție”.

"Am evaluat variantele pentru prezidențiale și confirm ce a spus el. (...) Cea mai bună soluție este de a avea un candidat unic", a comentat Tăriceanu.

Întrebat dacă crede că el ar putea fi candidatul agreat, Tăriceanu a comentat că tatonările sunt mai vechi în ceea ce privește desemnarea unui candidat comun, însă a adăugat că timpul îi presează și o soluție va trebui identificată cât mai curând posibil.

Victor Ponta a declarat pentru Digi24.ro că Pro România își dorește ca la alegerile prezidențiale partidul său să aibă un candidat comun cu PSD și ALDE. Ponta l-a nominalizat în acest sens pe Sorin Cîmpeanu.