Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, s-a declarat, duminică seară, întristat de faptul că a fost huiduit la Congresul PSD, precizând însă că așa a înțeles și de ce electoratul a sancționat PSD la europarlamentare, îndemnând la schimbare în partid, potrivit Mediafax.

Marian OprisanFoto: Agerpres

"În legătură cu reacția de ieri a unora, de la Congresul PSD, am câteva gânduri de împărtășit! Nu pot să spun că m-a surprins, dar m-a întristat. O tristețe care mi-a făcut mult mai evident însă de ce am fost penalizați de români la ultimele alegeri. Nu ne-a costat doar mesajul, ci și atitudinea.

Am decontat cu toții greșelile și orgoliile unora dintre membrii PSD, am primit etichete pentru gravele încălcări ale legii sau ale bunului-simț, am fost atacați și desconsiderați pentru că am fi toți la fel.

Nu suntem toți la fel. Dar majoritatea celor care au rămas aici, crezând în continuare în acest partid pe care l-am văzut traversând vremuri și vremuri, sunt din ce în ce mai asemănători în viziune și răspuns. Suntem din ce în ce mai hotărâți să nu mai permitem rabaturi de la minimele principii ale moralității și decenței!

Partea bună a întâmplării de ieri, partea care îmi dă speranță, este că ne-am dat seama cu toții de aceste lucruri. De ieri cred și mai mult ca e nevoie de schimbare. Pentru colegii de partid, pentru membrii noștri din toată țara, pentru români și pentru viitorul nostru, al tuturor, o să fiu parte activă a acestei schimbări. Restabilirea seriozității, a maturității și a echilibrului sunt obligatorii- în discurs, în comportament și în acțiuni. Pentru că derapajele de la aceste principii - fie ele în partid, pe scena politică, în societate sau pe stradă - ne costă scump și ne țin pe loc!", a scris Marian Oprișan, pe Facebook.

Marian Oprișan a fost huiduit de colegii de partid, în momentul în care a vrut să ia cuvântul la Congres, după discursul lui Codrin Ștefănescu. Din sală au fost social-democrați care i-au transmis „ai vorbit urât de toți” sau „ce mesaj ai dat pe Facebook”. În momentul când liderul PSD Vrancea a urcat pe scena pentru a ține un discurs, social-democrații au început să fluiere și să îl huiduiască, strigând spre acesta „ai vorbit urât de toți”. Prin urmare, Oprișan a replicat, resemnat „Se pare că nu vor să mai vorbim”, coborând apoi de pe scenă.

Reacția delegaților la Congresul PSD vine după ce Marian Oprișan a transmis, într-o scrisoare, colegilor din PSD, postată pe Facebook, că nu dorește ca partidul să se mai lase călcat în picioare de „indivizi care și-au bătut joc de România” și să mai întoarcă celălalt obraz.