Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, duminică seară, că luni va avea o primă întâlnire cu conducerea aleasă în cadrul Congresului formațiunii, astfel încât să fie demarate acțiunile pregătitoare pentru campania pentru prezidențiale încă de marți, transmite Mediafax.

Dancila votand la congresul PSDFoto: Hotnews

"Trebuie să avem o abordare foarte bine stabilită și chiar mâine voi avea o primă întâlnire cu conducerea aleasă în cadrul Congresului astfel încât începând de poimâine deja să putem să ne implicăm, să mergem în teritoriu, deja să începem analiza pe fiecare județ în parte", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Liderul PSD a anunțat că analiza pe fiecare județ în parte, pentru eșecul de la europarlamentare, va fi făcută.

"S-a vorbit foarte mult despre faptul că nu am făcut o analiză pe fiecare județ. Aceasta trebuie făcută, trebuie să vedem unde am greșit și aceste greșeli să nu le repetăm. În același, trebuie să mergem noi la oameni, să mergem noi în județe, trebuie să ne întâlnim cu diferite categorii profesionale pentru că această analiză, dacă facem la București, vorbim noi cu noi, trebuie să mergem și să vorbim cu cetățenii, trebuie să schimbăm modul de abordare, nu numai de sus în jos , trebuie ca ideile să vină de jos în sus, de la cetățeni", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD, anunțul oficial fiind făcut la Congresul extraordinar al partidului de către liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, iar Mihai Fifor, secretar general.