Adrian Năstase a scris, sâmbătă, pe blogul personal, că ”a rezultat o formulă de conducere echilibrată Dăncilă-Teodorovici-Fifor”, după Congresul PSD. Totodată, acesta a subliniat că i se pare ”interesantă și utilă creșterea lui Liviu Pleșoianu”, după ce s-a clasat pe locul doi, după Dăncilă, în cursa pentru funcția de președinte al social-democraților. Potrivit acestuia, departamentele partidului vor trebuie revigorate și va trebui ales un nou președinte al Consiliului Național, precum și modernizarea doctrinei și pregătirea unor cadre tinere.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Chiar dacă mai de departe, am urmărit cu atenție desfășurarea Congresului PSD. A rezultat o formulă de conducere echilibrată Dăncilă-Teodorovici-Fifor. Mi s-a părut bine scris și Programul politic propus. Evident nu este suficient. Vor fi necesare eforturi de recuperare în echipă a celor care au candidat fără să câștige. Ecaterina Andronescu și ceilalți. Codrin este un caz aparte. Loialitatea lui față de partid dar și față de „camarazii” din partid trebuie prețuită. Așa cum o prețuiesc și eu deși nu am fost întotdeauna de acord cu opiniile lui politice. Mi se pare interesantă și utilă creșterea lui Liviu Pleșoianu. Un partid mare, cum este PSD, trebuie să acopere prin liderii săi atât electoratul de centru-stânga, cât și pe cel de stânga tradițională, cu o componentă națională mai pronunțată. Liviu Pleșoianu se poate adresa acestor alegători de stânga, mai radicali”, a scris Năstase.

Fostul președinte al PSD a adăugat că urmează ca partidul să se pregătească pentru luarea unor decizii într-un timp foarte scurt, cu privire la strategia de campanie la prezidențiale și ce profil trebuie să aibă candidatul pentru un mandat la Cotroceni.

”Urmează pregătirea și luarea unor decizii într-un interval de timp foarte scurt. În primul rând în ceea ce privește strategia campaniei pentru alegerile prezidențiale. Desemnarea unui candidat nu e o problemă. Dar îți propui să între în turul doi, îți propui că, eventual, să câștige turul doi? Cum? Ce profil trebuie să aibă candidatul? Ce partide sau forțe politice îl vor sprijini? Ce se va întâmpla în Parlament dacă un candidat al dreptei va câștiga alegerile prezidențiale? Ce efecte vor fi asupra guvernării, a pregătirii alegerilor locale și parlamentare? Va trebui oare lărgită Alianța de guvernare? Ce relații se vor construi cu Pro România?”, arată Năstase pe blogul său.

Potrivit acestuia, departamentele partidului vor trebui revigorate și va trebui ales un nou președinte al Consiliului Național, precum și modernizarea doctrinei și pregătirea unor cadre tinere.

”Cred, în continuare, că e nevoie de reactivarea Institutului Șincai, pentru modernizarea doctrinei dar și pentru pregătirea unor cadre tinere. În momentul de față, nu se desfășoară nicio activitate în acel sediu, care este proprietatea achiziționată prin generozitatea mai multor membri de partid. Oare Liviu Pleșoianu nu ar fi potrivit că director al acelui institut? Consider că trebuie aduse și personalități noi în conducerea partidului. Mesajele se dau nu doar prin cuvinte, ci, mai ales, prin decizii, prin fapte. Invitarea în partid a unor intelectuali de valoare poate fi un mesaj în sine”, a subliniat Năstase.

De asemenea, fostul lider social-democrat a precizat că ar trebui reînființată la Guvern „unitatea de head hunting” care să ofere tinerilor care pleacă la studii locuri de muncă în administrația locală și centrală.