Viorica Dăncilă a declarat că, în cele două sondaje comandate de PSD, ea nu a fost introdusă la categoria candidaților la prezidențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni, relatează Mediafax.

Dancila votand la congresul PSDFoto: Hotnews

„Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidențiale - n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau de ce nu un candidat comun care să aibă o șansă la prezidențiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Realitatea TV.

Premierul a mai spus că în sondaj au fost introduse numele social-democraților care au anunțat că vor să candideze la prezidențiale, precum și o întrebare despre un candidat din afara partidului, însă fără ca acesta să fie nominalizat.

„Am introdus numele celor care și-au exprimat până acum dorința de a candida, un candidat comun și un candidat din afara partidului, dar fără a nominaliza cine este acesta. Cred că trebuie să mergem cu candidatul cu cele mai mari șanse la prezidențiale și care poate avea în spate tot partidul”, a explicat Dăncilă.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că în sondaj a fost introdusă doar posibilitatea unui candidat unic al PSD-ALDE, nu și cu Pro România.

Până la această oră, din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înţeles că poate fi interesat.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la finalul CEx, că partidul va veni cu candidatul pentru alegerile prezidenţiale, care să fie validat fie la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, dar până pe 11 august, când începe strângerea de semnături.