Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acordul pentru o coaliție de guvernare până în 2024 propus de Călin Popescu Tăriceanu, că va avea o discuție cu liderul ALDE. Premierul a precizat că nu ea ia decizia, ci forurile statutare ale PSD, relatează Mediafax.

Viorica Dancila la congresul PSDFoto: Captura YouTube

„O să văd ce a vrut să, ce vrea de fapt domnul Tăriceanu. O să am o discuție. Așa cum știți foarte bine, decizia nu o iau eu. Deciziile le luăm în forurile statutare ale partidului. Am spus în discursul meu că trebuie să schimbăm modul de abordare și decizia nu trebuie luată de președinte ci de forul statutar”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Congresul PSD.

Reacția acesteia vine după ce, Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de sâmbătă, un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în anul 2024 și care să permită să fie la Cotroceni un președinte echilibrat, interesat de țară și nu de realegerea ca șef de stat.

Liderul ALDE a adăugat că România nu își mai poate permite să aibă un președinte care are ca singur scop realegerea în funcție.

PSD va decide în perioada următoare candidatul la prezidențiale. Viorica Dăncilă a spus că la finalul lui iulie sau începutul lunii august va fi un Congres pentru validarea prezidențiabilului PSD. Totodată, premierul a precizat că nu exclude ca prezidențiabilul să fie din afara PSD.

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că afirmația sa cu privire la faptul că nu se mai gândesc la o candidatură la prezidențiale, nu a însemnat o renunțare la această idee.