Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de sâmbătă, un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în anul 2024 și care să permită să fie la Cotroceni un președinte echilibrat, interesat de țară și nu de realegerea ca șef de stat, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Aș dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal pentru ca oamenii să poată avea planuri pe termen lung. Nu vreau să încheiem acest an fără să avem un plan bine pus la punct pentru digitalizarea administrației. Vreau să mergem înainte cu descentralizarea. Vă chem să aducem la Cotroceni un președinte adevărat, al tuturor românilor, nu doar al găștilor grupate în spatele său. Un președinte care să fie sensibil la nevoile celor mulți”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că România nu își mai poate permite să aibă un președinte care are ca singur scop realegerea în funcție.

„După cum vedeți sunt foarte complicate lucrurile la frontierele noastre. Nu ne mai putem permite un președinte al cărui singur scop este să fie realegerea lui, care să sacrifice valorile morale. Este timpul pentru un președinte care să ne unească și nu să ne dezbine. Este timpul pentru un președinte interesat de ceea ce lasă în urma lui și nu ce îl așteaptă în față. Vă propun un acord bazat pe o coaliție care să guverneze România până în 2024. Vreau de asemenea ca acest acord să permită să ducă la Cotroceni un președinte echilibrat și devotat țării, țării noastre vreau să spun”, a conchis Tăriceanu.