Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut vineri, la Parlament, o întâlnire cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Acesta i-a transmis oficialului american că țara noastră va continua să fie un puternic susținător al legăturii transatlantice.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat atașamentul profund și susținerea reciprocă pentru întărirea relațiilor dintre România și SUA, informează un comunicat de presă al Camerei Deputaților, citat de Mediafax.

„România este și va rămâne un susținător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea și prosperitatea cetățenilor noștri. Dialogul și cooperarea dintre țările noastre vor continua să se bazeze pe împărtășirea unor valori comune precum democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

În acest context, președintele Camerei Deputaților a reiterat rezultatele excelente obținute în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA pe zona de securitate și a exprimat dorința că acestea vor oferi o bază solidă și pentru întărirea dimensiunii economice.

„România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investițiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care crește în fiecare an, forță de muncă calificată, dar și facilități pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuși să facem din România un hub regional pentru exporturile și investițiile americane”, a spus Marcel Ciolacu, care a amintit și de recenta întâlnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a șaptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, apărare sau industria farmaceutică.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților și-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv în ceea ce privește primirea unor delegații ale Congresului SUA care vizitează România.

La rândul său, ambasadorul Hans Klemm a afirmat că apreciază deschiderea pe care președintele Camerei Deputaților o manifestă pentru întărirea cooperării bilaterale și a susținut că SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României pentru îndeplinirea obiectivelor strategice.