Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Crețu.

Ioan Mircea PascuFoto: Agerpres

„​Este un portofoliu important și România trebuie reprezentată. Am venit și cu o propunere: Mircea Pașcu”, a spus Dăncilă.

Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. Președintele Comisiei Europene trebuie să fie de acord, după care candidatul trebuie audiat de comisiile Parlamentului, iar ulterior trebuie votat de plen.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și, până de curând, la alegerile europarlamentare el a fost scos de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor.

La vremea respectivă i-a transmis un mesaj dur șefului PSD, cel care a avut ultimul cuvânt în stabilirea candidaților pentru Bruxelles.

„​Trebuie fie să ai un simț de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigașe, dacă atunci când și așa ai puțini oameni apropiați, să faci tot posibilul să ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat ca fiecare pasăre pe limba ei piere!?”, a scris Pașcu pe Facebook.

Într-un mesaj postat pe Facebook pe 23 iunie, Pașcu spunea că "la viitorul congres PSD are șansa reală - rămane de văzut dacă o va și valorifica- să scape de pripășiții din alte partide, cocoțați la conducere, cu toate consecințele pe care suntem acum nevoiți să le administrăm". "Ce, nu mai există pesediști 100% care să își conducă partidul, trebuie lăsat pe mână traseiștilor, unii dintre ei, de profesie?".