PSD îl propune comisar european interimar pe Ioan Mircea Pașcu. Dăncilă: E un portofoliu important, România trebuie reprezentată
„Este un portofoliu important și România trebuie reprezentată. Am venit și cu o propunere: Mircea Pașcu”, a spus Dăncilă.
Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. Președintele Comisiei Europene trebuie să fie de acord, după care candidatul trebuie audiat de comisiile Parlamentului, iar ulterior trebuie votat de plen.
Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și, până de curând, la alegerile europarlamentare el a fost scos de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor.
La vremea respectivă i-a transmis un mesaj dur șefului PSD, cel care a avut ultimul cuvânt în stabilirea candidaților pentru Bruxelles.
„Trebuie fie să ai un simț de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigașe, dacă atunci când și așa ai puțini oameni apropiați, să faci tot posibilul să ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat ca fiecare pasăre pe limba ei piere!?”, a scris Pașcu pe Facebook.
Într-un mesaj postat pe Facebook pe 23 iunie, Pașcu spunea că "la viitorul congres PSD are șansa reală - rămane de văzut dacă o va și valorifica- să scape de pripășiții din alte partide, cocoțați la conducere, cu toate consecințele pe care suntem acum nevoiți să le administrăm". "Ce, nu mai există pesediști 100% care să își conducă partidul, trebuie lăsat pe mână traseiștilor, unii dintre ei, de profesie?".

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
In afara de admiratia dlui Pascu pt Japonia (tara detestata de "progresistii" europeni pt cultura sa identitara si refuzul migratiilor) si apropierea de USA (alt nou "dusman" al celor care vor o Europa federalizata in jurul ideilor strict liberale), nu ar fi motive care sa-l contrarieze pe dl Juncker si sa-l impiedice sa accepte numirea noului comisar roman propus de dna premier.
Cu siguranta dna Dancila nu ar fi facut publica propunerea daca nu ar fi discutat deja in prealabil cu cei de la Comisie.
Avantajul ar fi ca Romania nu pierde postul pana la toamna (probabil ca functia ar fi fost preluata de un vicepresedinte al Comisiei).
Iar dl Pascu nu e vreun novice sau un timid, stie perfect cu cine are de-a face la Bruxelles si care sunt modalitatile prin care se obtin rezultate la Comisie.
Dumnealui are acum o mare oportunitate, daca va fi numit, sa faca dovada unor eventuale abilitati manageriale, de leadership, folositoare Romaniei si carierei sale politice in interiorul PSD.
Presedintia Romaniei la UE a surprins foarte pozitiv multe cancelarii europene, care se temeau de disfunctionalitati si blocaje in negocieri tehnice. A fost un real succes la nivel tehnic.
S-a dovedit ca imaginea Romaniei e mai proasta decat realitatea capacitatilor efective pe care le are si le foloseste tara noastra, ca membru UE/NATO.
Un decalaj intre realitate si perceptia pe care o au europenii, pe care trebuie sa-l reducem sistematic, cu fiecare ocazie, pentru ca ne ajuta la nivel colectiv si individual sa avem mai multa incredere in noi si sa ne bucuram in Europa de respectul meritat.
nu se face. o avea si vreo scrisorica....