Consilierii locali din Arad au decis, vineri, să-l desemneze pe viceprimarul Călin Bibarţ (PNL) pentru a exercita atribuţiile primarului până la alegerile locale din 2020 în urma demisiei primarului Gheorghe Falcă, el alegând mandatul de eurodeputat după ce a fost 15 ani la conducerea administraţiei oraşului, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bibarţ a fost singura propunere, venită din partea majorităţii formate în jurul PNL din Consiliul Local Municipal Arad, astfel că a obţinut 16 voturi din cele 16 exprimate. Majoritatea consilierilor PSD au lipsit însă de la şedinţă.

Călin Bibarţ s-a născut în 1971, în oraşul arădean Ineu. Este inginer silvic, absolvind Facultatea de Silvicultură a Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava (1996), dar este licenţiat şi în drept, la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, unde a mai urmat cursurile de masterat în administraţie. A intrat în politică în 1997, în Partidul Democrat, iar în perioada 2009-2012 a fost prefect al judeţului Arad, în timp ce în perioada 2015-2016 a fost director al Romsilva Bucureşti. Este căsătorit şi nu are copii.

Funcţia de viceprimar lăsată liberă de Bibarţ a fost ocupată, în urma votului, de către consilierul local Ionel Bulbuc (PNL), care a fost, de asemenea, singura propunere.

În 21 iunie, Gheorghe Falcă a anunţat că şi-a depus demisia din funcţia de primar, pentru a putea să-şi preia mandatul de eurodeputat câştigat în urma alegerilor europarlamentare din 26 mai. Falcă a fost ales primar patru mandate consecutiv, iar în cursul zilei de joi a semnat ultimele documente în această calitate.