Dumitru Buzatu a declarat, întrebat dacă în PSD e democrație, că în partid democrație este „în unele puncte chiar excesivă”, în condițiile în care au apărut candidați pentru funcțiile de conducere ale formațiunii pe care nu îi cunoaște deloc, transmite Mediafax.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

„E democrație în unele puncte chiar excesivă, din moment ce sunt candidați pe care nici eu nu îi cunosc, deși sunt membru de la inființarea acestui partid”, a afirmat președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat dacă e democrație în PSD.

Chestionat dacă tot democratic ar fi ca secretarul general să nu mai fie ales în Congres, ci numit de președintele PSD, Dumitru Buzatu a răspuns: „Nu știu ce se va decide, pentru că sunt foarte multe opinii exprimate, sunt diverse idei deja conturate. Toate acesta vor fi puse în dezbaterea CEx de astăzi (vineri – n.r.) și rezultanta se va stabili printr-un vot majoritar”.

Conducerea PSD se reunește vineri, începând cu ora 12.00, la sediul din Băneasa, ​Comitetul Executiv National al formațiunii urmând să valideze candidaturile depuse până miercuri. La Congresul ce va avea loc sâmbătă, pesediștii urmează să-și aleagă preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general şi să voteze noi modificări la statutul partidului.

Potrivit surselor HotNews.ro a existat o discuție în interiorul PSD ca statutul partidului să se modifice astfel încât funcția de secretar general al PSD să fie propusă de președintele partidului și validată în Comitetul Executiv și nu aleasă în congres așa cum este în prezent.