​Liberalii cer PSD-ALDE să le susțină proiectul de revizuire a Constituției în sensul celor decise la referendumul din 26 mai și vor ca referendumul de validare a acestuia să aibă loc odată cu prezidențialele. ​

Ludovic Orban și Klaus IohannisFoto: Facebook

„Am elaborat proiectul de revizuire a Constituției, l-am prezentat opiniei publice, l-am înaintat partenerilor din opoziție, semnatari ai Pactului pentru Europa propus de Presedinte. Luni îl vom înainta în Parlament. Somez partidele din coaliția guvernamentală să susțina proiectul nostru, pentru că altfel se vor plasa împotriva românilor și riscă să dispară de pe scena politică. Referendumul de aprobare a modificarilor constituționale ar trebui organizat odată cu primul sau cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

​Liberalii au gata proiectul de lege de revizuire a Constituțieiîn sensul rezultatelor referendumului convocat de Iohannis, documentul fiind transmis parlamentarilor USR, UNMR, PMP și Pro România. Pentru a putea declanșa procedura este nevoie de cel puțin 116 parlamentari, PNL având doar 96.

„Am trimis-o celor de la USR, Pro România, UDMR și PMP proiectul. Așteptam comentariile lor și ar fi un gest de maximă responsabilitate să susținem în Parlament, în inițiativa de modificare a Constituției, pactul semnat la Cotroceni”, a declarat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. (consultă aici documentul)