Funcția de secretar general al PSD a fost intens disputată în interiorul partidului la ultima întâlnire a social-democrațiilor de la mare. Viorica Dăncilă i-a anunțat pe pesediști că îl susține pentru această funcție pe Marius Dunca. Anunțul a creat nemulțumiri în rândul liderilor cu ștate vechi. Pentru a tranșa subiectul și a-și impune favoritul, Dăncilă va modifica regulile interne de funcționare ale PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că există o propunere de modificare a statutului conform căreia secretarul general al PSD nu va mai fi ales în congres de către membrii delegați. Mai exact, secretarul general va fi nominalizat de către președintele partidului și va fi validat de către membrii Comitetului Executiv. Propunerea este susținută de majoritatea organizațiilor PSD, potrivit surselor citate și urmează să fie introdusă în statutul PSD care va fi supus la vot în congresul din 29 iunie.

Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă și-a impus voința după ce la întâlnirea informală de la Neptun mai mulți lideri PSD au contestat susținerea lui Marius Dunca, lider PSD Brașov pentru funcția de secretar general. Niculae Bădălău, Felix Stroe, Robert Cazanciuc și Codrin Ștefănescu își doreau postul de secretar general și doreau să-și depună candidatura în acest sens. De altfel, Codrin Ștefănescu și Robert Cazanciuc și-au anunțat public intenția.