Codrin Ștefănescu își va depune, marți, candidatura pentru funcția de secretar general al PSD, funcție pe care a deținut-o până la condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea. Ștefănescu se prezintă ca fiind "cu bune și cu rele" și că a fost "permanent și necondiționat" alături de partid, de liderii județeni, de primari, de consilierii județeni și locali.

Codrin Stefanescu (foto arhiva)Foto: Facebook

Ștefănescu a fost demis din funcția de secretar general pe 28 mai, la o zi după încarcerarea lui Dragnea.

Acum, pentru funcția de secretar general PSD și-au mai anunțat candidatura liderul PSD Constanța Felix Stroe și fostul consilier local la Primăria sectorului 5, Cătălin Stochiță.

"Astăzi, 25 iunie a.c., la ora 12.30, la sediul PSD din Băneasa, îmi depun candidatura pentru funcția de secretar general al partidului. Mă cunoașteți! Și cu bune și cu rele. Indiferent ce se spune sau se poate inventa despre mine, am fost permanent și necondiționat alături de partid, de liderii județeni, de primari, de consilierii județeni și locali. Eu sunt Codrin Ștefănescu. Am foarte mulți prieteni și parteneri care nu m-au trădat niciodată și care cred în mine. Uneori sunt dificil, dar toate acțiunile mele sunt pentru binele partidului. Îmi pun tot sufletul pentru voi și pentru PSD", a transmis Codrin Ștefănescu, printr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Acesta face apel la membrii PSD, că "trebuie să ne trezim și să ne recuperam electoratul".

"Neapărat trebuie să ne trezim și să ne recuperam electoratul. Să câștigam alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Să fim consecvenți și loiali credințelor noastre. Mai mult ca niciodată, acum trebuie să fim uniți. Să fim români și să luptăm pentru România! Trebuie să fim echipă, indiferent de interesele personale", a afirmat fostul secretar general PSD.

Ștefănescu a mai comunicat că nu a avut funcții publice în ultmii ani și nu își dorește acest lucru.

"Nu am avut funcții publice în ultimii ani. Nu am cerut și nici nu îmi doresc așa ceva. Vreau să fiu parte a redefinirii și reînvierii acestui partid, necondiționat. Pentru toate eforturile pe care le-ați făcut în ultimii ani, pentru zilele și nopțile nedormite în campaniile electorale, pentru că uneori v-ați neglijat viața personală și familiile, mă înclin în fața voastră. Pentru că voi faceți diferența. Voi stabiliți liderii care dau sens acestui partid. Să avem înțelepciunea să alegem corect în acest moment de cotitură vitală pentru partid. Din nou, să îl ducem împreună pe drumul succesului! Vă cer să priviți în jurul vostru, să vedeți ce se întâmplă și să votați așa cum vă dictează conștiința și sufletul. Funcțiile și guvernările sunt trecătoare, dar putem lăsa în urma noastră ceva cu adevărat important pentru România", a explicat social-democratul.

"Nu uitați că voi sunteți baza partidului! PSD trăiește prin noi toți. Vă cer șansa să facem echipă și să fim puternici împreună!", a conchis Ștefănescu.