Premierul Viorica Dăncilă îi susține pe Daniel Suciu, lider al deputaților PSD, pentru funcția de președinte executiv al partidului și pe Marius Dunca, fost ministru al Tineretului, pentru cea de secretar general PSD, potrivit unor surse din partid.

Viorica DăncilaFoto: Agerpres

Daniel Florea, primarul sectorului 5, a anunțat că intenționează și el să candideze la Congresul PSD din 29 iunie, pentru funcția de președinte executiv al PSD, urmând să concureze cu Daniel Suciu.

De altfel si Codrin Ștefănescu și-a anunțat, vineri, pe Facebook, candidatura la funcția de secretar general al PSD, la congresul de la sfârșitul lunii iunie, el fiind susținut de organizația PSD Sector 1.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri seara, înainte de ședința informală de la Neptun, că nu s-a pus în discuție remanierea guvernamentală, motiv pentru care nu poate da detalii.

Dăncilă susține că după congresul din weekendul viitor trebuie făcută o analiză și în organizațiile locale. La întâlnirea de la Neptun este posibil să se discute inclusiv despre prezindențiabilul PSD.

Viorica Dăncilă afirmă că încă nu au început sondajele pentru desemnarea acestuia. "Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale, nimeni nu îi îngrădește dreptul. Nu am început sondajele pentru că vrem să vedem candidații", a declarat vineri premierul.