Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să-și anunțe miercuri, după ședința conducerii ALDE, candidatura la alegerile prezindențiale , au declarat surse de la vârful partidului pentru HotNews.ro. Conducerea ALDE urmează să se întâlnească cu liderii de organizații și să analizeze rezultatul alegerilor din 26 mai. De altfel, e de așteptat ca mai mulți lideri ALDE să-i ceară acestuia să candideze.

Tariceanu dupa votFoto: Captura video Facebook

După ce PSD a anunțat că va testa în sondaje mai mulți potențiali candidați pentru prezidențiale și după votul din Senat prin care a fost respinsă cererea de începere a urmăririi penale, Călin Popescu Tăriceanu are culoar deschis pentru a face anunțul. Potrivit surselor citate, liderul ALDE urmează să intre în cursa pentru funcția de președinte al statului.

De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a declarat la începutul săptămânii, într-o emisiune la România TV că va lua o decizie împreună cu liderii de organizații ALDE.

"După alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatură. Eu am spus atunci că, la momentul respectiv, că nu discut despre acest subiect. Cred că era și logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare, sigur că și noi la ALDE, și cei din PSD, această problemă va trebui să o rezolvăm. Deci și ALDE o să discutăm probabil chiar în această săptămână cu liderii organizațiilor în cadrul structurilor statutare ale partidului și cel mai probabil va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.