PSD va evalua prin sondaje șansele candidatului partidului la alegerile prezidențiale, sondaje care vor măsura candidați independenți, a declarat marți seara premierul Viorica Dăncilă.

Viorica DăncilaFoto: Agerpres

Având în vedere că în 11 august începe strângerea de semnături pentru alegerile prezidențiale, „noi vrem ca la sfârșitul lui iulie începutul lui august să avem deja candidatul la prezidențiale”, a spus Dăncilă, invitată la România TV.

În aceste sondaje „vom introduce și candidați independenți”, „vom merge în sondaje” dar „decizia o vom lua în forurile statutare” ale PSD, a explicat ea.

Deocamdată, însă, nu s-a „discutat despre nimeni până acum, decât despre candidați din interiorul partidului”, a temperat Dăncilă, întrebată de moderatoare ce candidați independenți ar putea avea în vedere PSD.

Chestionată dacă are în vedere o candidatură la prezidențiale, Dăncilă a răspuns: „Nu doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Întotdeauna a fost președintele partidului care a candidat (...) Cred că trebuie să învățăm din ceea ce s-a întâmplat atunci”.

În schimb, „putem să ne aliniem tot partidul în spatele” candidatului și „pot să-l ajut din postura mea de prim-ministru astfel încât să obținem un rezultat cât mai bun”, a menționat Viorica Dăncilă.

Ce își propune PSD la prezidențiale? „Este normal să ne propunem să câștigăm prezidențialele”, spune Viorica Dăncilă, care a notat că actualul președinte, Klaus Iohannis, a pornit în primul mandat „de la 20%”.

„Dacă ne mobilizăm, dacă suntem foarte uniți, dacă toți mergem în această direcție și ne implicăm avem șanse. Trebuie să arătăm tuturor că putem merge mai departe și că avem o alternativă foarte bună pentru România”, a susținut ea.

Pentru locale, PSD își propune să aibă mai mult decât cei peste 2.000 de primari din prezent, dar „pentru a vorbi de locale trebuie să avem un rezultat bun la prezidențiale”, a mai spus premierul.

Restructurarea Guvernului

Dăncilă a afirmat că, după rezultatul de la moțiunea de marți, ia în calcul și restructurarea Guvernului.

„Rezultatul de la moțiunea de cenzură ne permite să avem o restructurare și să luăm în calcul acest aspect”, a spus Dăncilă.