La PSD se vorbește pe voce scăzută despre „statul paralel” al Vioricăi Dăncilă, adică despre garda pretoriană pe care a adus-o la Palatul Victoria și care o sfătuiește în luarea deciziilor, scrie Europa Liberă.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

Cine este în spatele devenirii Vioricăi Dăncilă sau revenirii la „ea însăși”: Un promotor al relațiilor strânse cu China, un general ajuns în Guvern direct de la Direcția de informații a MapN, un responsabil cu import-exportul la Petrom încă din anii 90, cu stagii la Petromservice-ul lui S.O.Vântu și GSP, compania cu contracte de stat în Rusia, un misterios om de afaceri, care a lăsat sportul pentru afaceri cu Rusia via SUA. Aceștia sunt oamenii care îi pun pe masă Vioricăi Dăncilă sfaturile și deciziile.

Personajul cel mai important, susține Europa Liberă, este Costin Mihalache, șef al Cancelariei premierului, fost consilier de stat pe dezvoltarea relațiilor cu China în Guvernul Ponta. El a mai condus Agenția Domeniilor Statului și a fost membru în conducerea unor companii strategice de stat, de resurse și infrastructură – Transgaz, Transelectrica, CFR, CNAIR.

Pe lista sfătuitorilor se mai află Andrei Marius Diamescu, Anton Pisaroglu și Florin Radu Ciocănelea, cărora Europa Liberă le face portretele AICI.