Un consilier județean, Eugen Gioancă, îi va lua locul în Senat, lui Claudiu Manda, după ce acesta a fost ales europarlamentar. În cadrul ședinței de sâmbătă a PSD Dolj a fost votată și o rezoluție pentru susținerea rămânerii social-democraților la guvernare, transmite Mediafax.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

Propunerea pentru înlocuirea la Senat a lui Claudiu Manda va fi trimisa de PSD Dolj săptămâna viitoare, apoi PSD Dolj va aștepta decizia de numire a lui Eugen Gioancă, în vârstă de 61 de ani.

Eugen Gioancă este consilier județean, inginer silvic și șeful Ocolului Silvic Filiași, din județul Dolj.

Gioancă este născut la Vulpeni, județul Olt.

„Am anunțat că nu voi merge la Senat, în locul domnului Claudu Manda. Am decis să rămân la Consiliul Județean Dolj. Va merge la Senat următorul de pe lista de alegerile parlamentare, care este Eugen Gioancă, consilier județean din partea PSD și membru în comitetul executiv PSD Dolj", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Vasile, secretar general al PSD Dolj și vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost votată o rezoluție pentru a susține rămânerea la guvernare a PSD și a fost stabilită o delegație de 175 de persoane care să participe la Congres.

În ceea ce privește eventuale propuneri ale PSD Dolj pentru funcții de conducere la nivel național Cosmin Vasile a spus că „nu și-a exprimat nimeni în cadrul ședinței extraordinare dorința de a participa pentru vreo funcție. Biroul Permanent la PSD Dolj este împuternicit să ia o decizie pe loc, dacă se va impune acest lucru”, a mai spus secretarul general PSD Dolj.