​Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că Guvernul condus de Maia Sandu este unul legitim, pe care Uniunea Europeană l-a recunoscut. Cu toate acestea, în momentul de față, pro-europenii de la Chișinău nu au un partener în Guvernul de la București.

Siegfried MuresanFoto: Hotnews

​„Există un nou Guvern legitim în Republica Moldova. De aceea a fost și recunoscut de Uniunea Europeană. Vă dați seama că UE nu ar fi recunoscut un guvern dacă venirea sa la putere ar fi conținut cel mai mic semn de întrebare din punct de vedere legal”, a declarat Siegfried Mureșan, la Interviurile HotNews.ro.

Înțelegerea dintre blocul ACUM și socialiști, a precizat el, este o soluție necesară în acest moment pentru „dezoligarhizarea” țării.

„Soluția pe care blocul ACUM a găsit-o nu este o soluție, din punctul meu de vedere, ideală. Au o înțelegere pe termen scurt cu socialiștii cu scopul clar de dezoligarhizare a țării. Nu-mi puteți cere să sar în sus de bucurie când se face o alianță cu un partid socialist care nu este pro-europen. E singura soluție pe care o puteau găsi acum”, a spus europarlamentarul liberal.

Mureșan a adăugat că în ceea ce privește sprijinul venit din România, „oamenii politici pro-europeni din Republica Moldova joacă singuri în momentul de față”. „Nu au un partener în guvernul de la București”, a spus el.