​Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va candida la șefia PSD la Congresul de la finalul lui iunie, însă nu va fi și candidatul partidului la prezidențiale.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

Întrebată, la Marius Tucă Show, dacă se va înscrie în cursa pentru președinția PSD, Dăncilă a răspuns: „Cred că voi candida la șefia PSD”.

La insistența realizatorului care i-a spus că va candida, ea a spus: „Da, dar sper că vor fi și alți candidați”.

Viorica Dăncilă a precizat însă că nu va fi și candidata PSD la prezidențiale.

„Nu mai trebuie să avem această opinie că șeful partidului trebuie să fie candidatul al prezidențiale. Voi ajuta candidatul sau candidata la prezidențiale”, a spus ea.

Întrebată dacă s-ar bucura dacă ea va fi șefa partidului și Gabriela Firea candidatul pentru Cotroceni, Dăncilă a răspuns afirmativ.

Viorica Dăncilă a precizat că la congresul din 29 iunie nu va fi desemnat candidatul la președinție. „Cred că în luna iulie putem să mai facem un congres” pentru desemnarea prezidențiabilului, a spus ea.

Social democrații au decis la sfârșitul săptămânii trecute să organizeze un congres pe 29 iunie pentru alegerea conducerii PSD, modificarea statutului partidului și modificarea programului de guvernare.

Tot în ședința CEx, Paul Stănescu - cel care nu a fost de acord cu organizarea congresului atât de repede - și-a anunțat demisia. Viorica Dăncilă a susținut la finalul ședinței că Stănescu a luat această decizie din motive personale. Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au pledat pentru amânarea luptei pentru șefia partidului, în timp ce Viorica Dăncilă și o parte din greii PSD au susținut organizarea unui congres imediat.