PRO România devine de marţi oficial membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, "un partid un pic mai mic, dar care are convingeri proeuropene - social-democrate şi liberale", a declarat liderul formaţiunii, Victor Ponta, relatează Agerpres. Totodată, Victor Ponta a anunţat că PRO România o va propune pe Corina Creţu pentru un mandat de comisar european.

Victor PontaFoto: Hotnews

"PRO România s-a format cu nişte oamenii politici social-democraţi şi mai liberali. În guvernare, la care am participat toţi, chiar am fost şi social-democraţi şi liberali, nu? Din acest punct de vedere apartenenţa noastră la o familie politică europeană trebuie să ţină cont de aceste lucruri. Nu putem să mergem nici la PPE, nici la suveranişti, nici la extremişti. Suntem - şi marţi devenim oficial - membri cu drepturi depline ai Partidului Democrat European, care este un partid european, un partid un pic mai mic, dar care are convingeri proeuropene, ca şi noi, social-democrate şi liberale", a spus Victor Ponta, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PRO România.

El a explicat că PRO România a avut discuţii şi a primit în mod clar două invitaţii oficiale ca Mihai Tudose şi Corina Creţu să activeze fie în grupul social-democrat din Parlamentul European, fie în grupul ALDE+RENAISSANCE+USR-PLUS, care se va forma în PE.

"O să decidem până în data de 17 iunie - săptămâna viitoare sunt şi eu din nou la Paris, după aceea merg la Bruxelles - ce e mai bine pentru noi. În mod normal ne-am duce la grupul S&D, dar avem o problemă cu lista celor de la PSD. În partea cealaltă avem destui prieteni, chiar dacă cei de la USR au procedat ca şi pesediştii, adică nu a fost nicio diferenţă între pesedişti şi userişti şi eu sunt un pic dezamăgit. Şi unii şi alţii s-au dus să se plângă, nu-i primiţi pe PRO România", a arătat Ponta.

Totodată, Victor Ponta a anunţat că PRO România o va propune pe Corina Creţu pentru un mandat de comisar european.