Gabriela Firea a declarat că au fost discuții în CEx, vineri, însă propunerea nu a fost votată, ca cei care candidează la prezidențiale să aibă susținerea unui număr de organizații ale PSD, lucru care, în opinia ei, ar fi dăunător situației actuale a partidului, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„S-a spus în cadrul CEx, dar nu s-a votat, doar s-a deschis o temă că ar trebui ca BPN și pe urmă bineînțeles CEx să valideze ce a propus și votat BPN, pentru a evita situațiile în care, alături de lideri marcanți și cu poziții fruntașe acum în partid să se evite situația în care se poate înscrie orice membru din orice organizație de comună sau oraș mic. Atunci să fie niște condiții de genul, s-a oferit acest exemplu, ca toți candidații să aibă susținerea unui număr de organizații județene, se va spune ori trei, patru sau cinci. Probabil va începe, cred eu, exact lucrul care mi se pare dăunător pentru imaginea noastră și pentru situația în care suntem, o întrecere între organizații cui să îi dăm susținerea. Aici cred eu că nu este foarte bine”, a afirmat Gabriela Firea, vineri la TVR 1, întrebată cum de poate orice membru al PSD să candideze la prezidențiale.

Președintele interimar al PSD București a adăugat că în Biroul Permanent Național de luni, partidul va stabili cadrul tehnic, criteriile și condițiile pentru Congresul din 29 iunie.

„Într-o zi sau într-o jumătate de zi se vor aduce modificările la statut și pe urmă se va alege președintele, președintele executiv și secretarul general, cei care sunt interimari acum. Alegerea va avea loc prin delegați și nu de către toți membri de partid. Luni la ora 11.00 a fost convocat ședința BPN în care se vor lua deciziile (va fi creat cadrul tehnic - n.r.). Vor fi stabilite condițiile, criteriile”, a completat Firea.

În Comitetul Executiv de vineri social-democrații au decis organizarea Congresului extraordinar al PSD. Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu au votat împotriva organizării reuniunii la această dată.

De asemenea, Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al partidului, invocând motive personale.